Új hozzászólás Aktív témák

  • BalanceR

    addikt

    válasz kwzatz #116384 üzenetére

    Mindenképpen idő kell, még ezt az egészet kibogozzák...(Még az eredeti wuhani zérója sincs meg :W )
    Szvsz. a legvalószínűbb scenario: Valahol Afrika szívében egy legyengült immunrendszerű páciens (akár AIDS, akár más immunromboló betegséggel) szépen beszopja a covidot,
    orvos nemigen látja, oltvan valószínűleg nincs a szevezete amennyire tud, küzd, újabb és újabb szekvenciájú antitestekkel próbálkozik, de lassú, és gyenge, ezért a covid bár nem öli meg, adaptálódik, emberünkben többféle antitestet is kikerülő al-törzs is inkubálódik, majd ezek mutációjából megszületik a bolygó kapitánya az Omicron. Valahol kontaktál olyannal, aki sokat utazik, egy helyen nem tölt sok időt. (riporter, fotós, természettudós, humanitárius diplomata....) emberünk megfertőződik, de mivel az omicron tünetei eltérnek a "generic" covidtól nem is veszi észre, sikeresen elszórja egy reptéren, vagy valami csomóponton, így már több országban is megjelenik. és mivel a tünetek továbbra is eltérnek, viszonylag sokáig rejtve is marad.
    (A HIV-es oltatlan, mint inkubátor, nagyon valószínű, most hirtelen nem találtam de még a Delta előtt volt egy nő, aki rák / chemo / immunszupresszió miatt hónapokig volt pozitív és vagy 20 féle mutációval detektálták, az akkor nem volt olyan volumenú, hogy veszélyes lett volna.)
    Az is tény, amit írtál, hogy nem a Zéró vitte szét a világban, mert azért Afrika azon része nem arról híres, hogy utazgasson, pláne oltatlanul.
    Az már kérdéses, hogy aki elvitte a zérótól a csomópontra, oltva volt-e , elvileg simán lehet, ha valóban annyia erősen át tud törni az antitestes védelmeken. Ami miatt ez így szétszóródhatott az az, hogy a tünetek elég markánsan eltérnek, afrikában meg nem hiszem, hogy minden repüléshez helyszíni PCR kell, ha meg van egy 2-három napos teszted, simán ácsúszol..

    [ Szerkesztve ]

    #Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32

Új hozzászólás Aktív témák