Új hozzászólás Aktív témák

  • nickwaren

    tag

    válasz KatonaT #7248 üzenetére

    160 literre tényleg kevés a 30W, sajna az én gyári tetőmben is ez van, így az etető nyílásokon világítok be 2x25W halogén izzóval. Ezzel a fűtés is meg van oldva, csak nyáron kell küszködnöm a hűtéssel. Talajban kavics helyett inkább valami porózus talajban gondolkodj, ami jobban átadja a növényeknek a táptalajból az anyagokat. Nekem a 160 literre kellett 9 l Dupla Ground + 7 liter finom kavics, pedig a háttér és "mű" sziklák egy csomót helyett kivesznek.
    A vasfát javaslom a Fressnapf-ban vedd meg, mert ott elég nagy darabot adnak 2500 Ft-ért. Szűrőnek meg legalább az Atman 3338-at, ha a leírásban szereplő halak számát is a 160 l-erhez akarod igazítani.
    Növényekben esetleg még az AD sérült növényei, amit ugyan neked kell helyrehozni, de viszont 450 Ft-ért 2 tövet kapsz. Esetleg csak az alap tervet tartsd meg, csak a növényeket cseréld kevesebb fényigényűekre.
    Ezzel lehet sokan nem fognak egyet érteni, de az elején egy akvárium nem a kis pénzekről szól. Vagyis mondhatni az árak igazodnak a mérethez is. Lehet csak én voltam nagyon béna, de én a 160 literesem költségeit olyan 200eFt-ig számoltam. Valahol olvastam, hogy egy akvárium minimum beindulási költsége legalább 1000 Ft/liter. Az ember spórolhat az elején, de előbb utóbb úgyis megveszi a jobb cuccokat, ha nem akar szívni mindig valamivel. Ez leginkább akkor igaz, ha az ember új cuccokat vásárol mindenből, sajnos én se szeretek használtan vásárolni.

    Most nézem amit írsz, lehet annyira nem is vásároltam rosszul, mert nekem gyári 160 l-es akvárium + gyári tető + bútor volt 46000 Ft.

    Szerintem írd össze, hogy mire van szükséged az akváriumhoz, a legapróbb dolgokat se felejtsd ki, hiszen sokszor az apró dolgok összeadódva is tudnak nagy összeget kiadni. Ezután dönts, hogy még mindig akarod-e, a másik, hogy van-e időd foglalkozni vele.

Új hozzászólás Aktív témák