Új hozzászólás Aktív témák

  • DarthSun

    Topikgazda

    LOGOUT blog

    válasz MasterDeeJay #70257 üzenetére

    Már sokadszor jövök az ellentétes tapasztalattal. Nálam a Barton okádja a hőt. A Prescott ellenkezőleg, langyos a borda. Annyi hogy valami nemtom mi a neve, de a legjobb stock hűtő a világon, nagyon hatékony a venti is. Ez alatt teszteltem a 3GHz Prescotott is, ott szinte fémhideg volt a borda, @3.4- en kicsit langyos. Belekerült az EE, az is enyhe hőt adott terhelés alatt is, pedig nagyobb csíkszélesség, több cache. Az Aidával nézett idle hőfokok is tükrözik a kézzel érzékeltet, az EE @3.4GHz- en 20 fok, @3.77- en 24 fok, ez nyilván a teszt után idővel beállt hőfok, de terhelésen sem megy 50 fölé, meg a Prescott sem. Ezen hűtőnél már csak a TT SilentTower hatékonyabb, ott a hátrafújt levegő terheléskor langyos, idle hideg. Ez alatt van most a 3GHz D0- ás Prescott, lazán megy @4G- át, alig melegszik. Továbbmegyek, a másik szintén ugyanilyen Presi pedig Asus Silent Knight hűtés alatt van jelenleg, @3.3GHz- en toltam vele jópár video-tesztet, minimális hő (pedig ez nyáron ment, melegebb szobában), sztem kézmeleg sem volt az egész hűtő.
    Négy eset, mindegyik kivétel vagy szerencse :U , amiatt soroltam hosszasan, mivel egyszer sem tapasztaltam olyan hőtermelést, amit a tuningolt Barton produkál, pedig AeroCool fullréz hűtő rajta. Dual ventivel sikerült 6 fokot nyerni, anélkül 50 fölé megy, de idle is érzem hogy száll felém a meleg.

    (#70256) r0b3r : a Voodoo2SLI kell bele :), persze csak ha van, mai elszállt árakon nem érdemes megvenni (csak ha gazdag vagy). Ami abba a gépbe még izgalmas lehet az pld egy Tualatinos Slot1-S370 átalakító és bele az 1.4GHz- es proci. De a Tua- s átalakító is már nehezen beszerezhető.

    (#70261) FF23 : nekem is a 93.71- es adta a legjobb eredményt :)

    A 3 test probléma nem megoldható.

Új hozzászólás Aktív témák