Új hozzászólás Aktív témák

  • zed01

    őstag

    Sziasztok!

    Az a problémám, hogy az AMD Phenom II X4 955 Black Edition processzoromat a Vista 800 MHz-en járatja. Amikor kikapcsolom a BIOS-ban az AMD Cool & Quiet-et, akkor is 800 MHz-en járatja. A 3DMark Vantage egészen pontosan 2881 pontot adott a procira, a Vista 4.7-et, a Passmark kb 800 pontot a 6000 helyett, pedig ezek az alkalmazások rendesen megizzasztják a procit. Az Ashampoo WinOptimizer tesztje szerint az én procim, egy P4 3 GHz-el van egy szinten. A CPU-Z szerint 800 MHz-en jár mind a négy mag, akkor is mikor DivX-et konvertálok, legalábbis a CPU-Z konvertálás közben ezt írta ki, pedig a feladatkezelő szerint 96-98 %-ban terhelte a konvertálás a processzort és nem több mint 2 órának kellene lenni egy nyomorult film konvertálása egy menetben.

    Mi a gond? Az alaplap a hibás (beragadt a Cool & Quiet, nem tud feljebb kapcsolni a processzor), vagy a CPU a hibás, vagy a Vista a hibás?

    Egyébként a Vista azt írja ki hogy 1.61 Ghz, úgy hogy most aktív a Cool & Quiet, amikor kikapcsolom azt írja ki hogy 3.2 Ghz, de ez nem látszik meg sem a teljesítményen, sem a tesztprogramok szerint.

    Mi lehet a probléma?

    (Én a Vistára gyanakszom, Vista Ultimate 32 bitet használok)

    A gépem többi adatai:

    Gigabyte MA790FXT-UD5P
    2*2 GB DDR3 1600 Mhz KingMax
    MSI HD4890 OC
    WD 1.5 TB SATA2

    A válaszokat előre is köszönöm.

    [ Szerkesztve ]

    “Amikor az emberek félnek a kormánytól, az önkényuralom. Amikor a kormány fél az emberektől, az szabadság.” Thomas Jefferson

Új hozzászólás Aktív témák