Új hozzászólás Aktív témák

  • pacman_123

    tag

    válasz qqzs #61490 üzenetére

    Nem véletlenül kérdeztem mire használnád, és most hogy látom .. én is csatlakozok pl ThomGrandéhoz, meg a többiekhez. Sokáig tartó, huzamosabb marásnál én sem kínoznám a maróm csapágyazását. Még akkor sem, ha nyilván nem centis lépésekben veszed le az anyagot.

    Amúgy amit ThomGrande linkelt szerintem is faék egyszerű, ettől csak bonyolultabbakat láttam. Ahogy a videóban is mutatja, odateszed a sín és a sík (!) asztal közé az ... akármit, és olyan magasra állítod konstans módon, amilyenre csak akarod. Nem csíkozna az jobban, mint most, a képedet elnézve. Úgy látom neked a nagy Makid van (2300, 2301?), ha annak nem elég a lökethossza, akkor semminek. Amúgy a csíkozást - ami ugye abból adódik, hogy a marófej síkja nem tökéletesen párhuzamos a hosszanti vezetősínekkel, plusz előfordulhat főleg hosszú sínnél, hogy a vezetősínek felső síkjai sem teljesen párhuzamosak (egysíkúak) egymáshoz képest - elég egyszerű csökkenteni, eltünteni: fogod, és a megfelelő oldalán kibajlágolod, a kocsi alja és a marótalp közé vékony anyagot betéve. PL: sörösdoboz felcsíkozva, az kb 0.1mm vastag.

    Tovább nézegetve a képedet, én itt próbálnék könnyű magasság-állítást csinálni, ha a hosszanti vezetősínekre bonyolult megoldani:

    Hobbista fanyűvő - https://tinyurl.com/AndrasPazar - https://www.youtube.com/@AndrasPazar

Új hozzászólás Aktív témák