Új hozzászólás Aktív témák

  • Soká

    senior tag

    válasz pkrisztian89 #65435 üzenetére

    Oké, így a képek alapján azért könnyebb a dolog.

    Tekintettel arra, hogy ez egy nagyon modern (és divatérzékeny) lakásbelső, lehet, hogy a klasszikus fa asztallapra nem beszélnélek rá. Legalábbis mindenütt festett/burkolt felületeket látok, így a fa vagy más, kicsit is rusztikus felület elütne.

    Ha nem lenne az üveg barátságtalanul hideg tapintású, akkor én még egy kellően vastag üveglapú asztalt is el tudnék képzelni, ami a lehető legkevesebbet takar ki a környezetéből és ami átengedi a sok hangulatvilágítást. De a gyakorlatban nem jó egy üveglapon az alkart pihentetni.

    Ez valóban nem az az enteriőr, ahol klasszikus, oszlopszerű lábakra lenne szükség. Nekem tulajdonképpen a meglévő asztallal sincs bajom, sőt, ha én laknék itt, valószínűleg nekem hiányozna a mostani asztal alatti tárolórész.
    Ami kérdést vet fel, hogy az asztal színe és a fal színe hogyan viszonyuljon egymáshoz? A két klasszikus módszer, amit követni érdemes: vagy legyen ugyanolyan színű, vagy markánsan üssön el, vagyis ha a fal fehér, akkor az asztal legyen sötét.
    Ha szeretnéd, hogy az asztallapon történjen "valami", akkor szerintem olyan megoldásban gondolkodj mint az intarzia. Vagyis ne legyenek "árkok" csak történjen valami anyag vagy színváltás. Tehát elég max. 1mm mélyen belemarni az asztalba és a mart részbe valamiféle betétet tenni. Hogy ez festéssel, műgyantával, vagy intarziasszerű illesztéssel történik, az már részletkérdés. De valahogy próbálj meg igazodni a fal mintázatához. Vagy úgy, hogy visszaköszön az a mintázat, vagy határozottan eltérsz tőle. (mondjuk, az én szemem éppen a fal hullámzása miatt egyáltalán nem kívánná, hogy történjen valamilyen grafikai mintázat az asztalon. vagy beérném egyetlen hullámvonallal, ami megidézi a falat. De az a szabálytalan, szögletes mintázat, amit rajzoltál, az nekem nem igazán illik ide.
    A lábbal meg inkább csak az a gondom, hogy kicsit több a kelleténél. De ha neked így tetszik, akkor tessék megdolgozni érte. : ) Én inkább csak abba szólnék bele, hogy a láb és az asztallap szakszerűen legyen illesztve.
    Ha a rajzod szerint felül futna végig a lábrész, akkor én azt besüllyeszteném az asztallapba, hogy egy síkban legyenek.
    Az is kérdés, hogy ha már ennyi rejtett világítás van ebben a térben, vajon az asztalnál is lehetne-e ilyet kialakítani?

Új hozzászólás Aktív témák