Új hozzászólás Aktív témák

  • EmberXY

    addikt

    válasz carl18 #29904 üzenetére

    Ismerős a sztori sajnos, én is dolgoztam hasonló körülmények között, annyi különbséggel, hogy élelmiszeripari cégnél. Ott minden nap 12 órás volt a műszak, 2 hét nappal, 2 hét éjszaka, jó esetben csak heti 5 nap, néha még hétvégén is, ha nagyon muszáj volt, papíron persze 8 órás bejelentéssel.. Utaznom nem sokat kellett, ennyi volt a jó benne, de így is csak másfél évet bírtam, aztán megfogadtam, hogy jó lecke volt, de ilyen fajta rabszolga többet nem leszek (csak ha megfizetik valahol, de ettől nem kell félni egyhamar).

    Az ukránokra visszatérve, ők sem bírják persze, de itt annyiban más a helyzet, hogy őket munkaerő közvetítő cégek mozgatják, nem a gyárnak kell szívni a munkaerő állandó mozgatásával, pótlásával. Sajnos ezt is testközelből tapasztalom, mert a munkahelyem szomszédságában pont egy ilyen közvetítő cég dolgozik, kb 5 ügyintézőre jut 400 munkás, akik állandóan cserélődnek. Van olyan nap, amikor még este 9-10-kor is bent dolgoznak, hogy minden rendben legyen (orvosi vizsgálatok, munkaügyi papírok, bevándorlási papírok, szállás, stb, és mindezt úgy, hogy sokszor mire a végére érnek, a dolgozó már régen lelépett). A gyárakat ez nem érdekli, őket csak az érdekli, hogy kell X munkás holnap reggel 6-kor a szalag mellé ide és ide...
    Szóval ne hagyd, hogy kihasználjanak, persze könnyű ezt mondani, de az egészséged legyen az első, mert ha az nincs, semmi nincs.

    Up the Irons!

Új hozzászólás Aktív témák