Új hozzászólás Aktív témák

  • Voice24

    őstag

    Hali!
    Lenne egy X-aktás problémám:
    Kb. két hete vásároltam a win10-es asztali gépembe egy 2 TB-os Seagate hdd-t, a meglévő SSD és egy Hitachi hdd mellé. Az elsőnek megkapott hdd beszerelés után egyből búgott, nem is látta a gép, ment vissza a webáruházba, ahonnan küldtek is egy másikat. Na, ez már normálisan működött, felmásoltam rá egy csomó, korábban dvd-kre kiírt zenét és egyebet. Egészen máig nem is volt gond, működött mindkét hdd rendesen. Aztán ma reggel, a gép bekapcsolás után, még a win10 elindulása előtt kiírta, hogy failured fixed disc, f2-vel a setup-ba mehetek, vagy tetszőleges billentyűvel tovább. Én tovább mentem, a win működött rendben, mígnem zenét akartam hallgatni a Seagate hdd-ről. A sajátgépben még normálisan behozta a mappákat, az egyik mappát megnyitva a fájlokat már lassabban, majd amikor egy konkrét zenére kattintottam duplán, na onnan kezdődött a homokórázás. Próbálkoztam másik fájl-lal, bezárással, majd teljesen belassult, szinte lefagyott az egész gép. Újraindítás után a windows előtt jött ugyanaz a hibaüzenet, majd a win-ben a sajátgép már nem is látta a seagate-et, a lemezkezelő sem. Ismét újraindítás, a BIOS-ban sem látszott a Sata menüpontban.
    Ezután gép szétkap, csatlakozók lehúzkodva, megvariálva, ha csak a Seagate volt csatlakoztatva az SSD mellett, akkor sem látta a win10. Ezután, amikor csak a Seagate volt a gépben, bementem a Bios-ba, az már látta a hdd-t, ekkor ott átállítottam az összes opcióját enabled-re. Win10 indít, látja a Seagate-et. Ezután visszatettem a Hitachit is, ugyanazokra a csatlakozókra, amiken eredetileg volt, eredmény: Bios látja mindkét hdd-t, win10 csak a Seagate-et. Megint csatlakozó lehúzás, rádugás, Bios-ban opciók enabled-re, majd vissza disabled-re, és lőn csoda, win10 is látja újra mindkét hdd-t, és a Seagate-ről is gond nélkül lehet lejátszani bármit.
    Az első hiba után elkezdtem szitkozódni, hogy a második Seagate is hibás lehet, ilyen nincs, de mint kiderült, a hdd-knek semmi bajuk, valamiért a gép vagy a windows kavarja a sz@rt.
    A gépem amúgy egy gyári Fujitsu állóházas gépezet. Lehetséges, hogy magának az alaplapnak kavar be a két hdd az SSD mellett? Mert amíg csak egy hdd volt bent az SSD mellett, soha nem volt ilyen jellegű gondom.
    (bocs a regényért)

Új hozzászólás Aktív témák