Új hozzászólás Aktív témák

  • Papaj x

    tag

    válasz Zola007 #128614 üzenetére

    Nem szeretnék márka harcot vívni, de mivel ez egy topik, ergo szólhat mindenki.

    Éppen fiatal vagyok, de elég régóta foglalkozom autókkal, ebből kifolyólag nagyjából tisztában vagyok a szervíz költségekkel.
    Ha jól számolom, éves szinten így akkor 25-30 ezer km menne a kocsiba maximum, ami tény, hogy elsőre kilőném a dízelt, de ha jól értelmeztem, benzines vonalon mozgunk.
    Ezen évjáratú autók, esetleges szervízköltsége ugyanakkor nagy lehet, s nem a motor miatt. Nem azt szeretném érni, hogy mi hány évig megy el hibamentesen, meg milyen fenntartásból, de nagyjából ez lenne a fő indok, ami alapján én is autót választok magamnak. Megfeleljen az igényeknek, s beleférjen abba a szervízköltségbe, amit még ki tudok fizetni.
    Ismételten mondom, nem márka harcot akarok vívni, így aki ezt látta ki belőle, kérem ne fáradozzon az írással, hogy reagál ezen bejegyzésre.

    Az olasz francia vonal részemről mindig az volt (s nem párhuzam vonással), hogy a sok egybe integrált modulok miatt, egy apró hiba is nagyon költséges volt. Direkt nem írok autót, de egy példa.. Nem megy egy jobb oldali ablak, kiderül, hogy központi hiba van, ami egybe van integrálva a biztosíték táblától kezdve ami csak elektromos dolog van az autóban, komplett modul csere. Természetesen adott évjárathoz sikerült 5öt gyártani, persze az 5 nem kompatibilis, ez az egy ami ami a kocsiban volt, ez típushiba.Találj jót, vagy próbáld megjavítani a sajátod, nem egyszerű feladat. S minden drága hozzá, relative drága...

    Német, vagyis astra vonal. Mindent lehet kapni hozzá, piri pénzért, ha jó gazdájuk volt, a világból ki fognak menni, ha te is az leszel. Rohadásra odafigyelni.

    Távolkeleti modellek.. Legnagyobb bajuk a rohadás, illetve egy bontott kapcsoló is kb annyiba kerül hozzá, mint egyes 3 betűs autókhoz. Ha nem több.

    Akkor külön egy focus. Benzines motorjaik nagyjából élhetők, minden van hozzá még lehet ingyen is, ezen évjárat még különösebben tud rohadni, bár nem nagyon van olyan évjárat belőle, ami nincs. De ezen autókon kb. a kasztni állapota a fontos.

    Látásmód, s ajánlatom lenne, de azzal vitát szíjtok, így nem szeretném ezt közölni. :)
    Addig is sok sikert, s sikeres autó keresést. :R

    "A világon az emberi ész van a legjobban szétosztva. Mindenki meg van győződve róla, hogy neki egy kicsivel több jutott." - “Vezess úgy, mintha loptad volna”

Új hozzászólás Aktív témák