Új hozzászólás Aktív témák

  • Necc

    addikt

    válasz pinnacle #94317 üzenetére

    Hiaba varsz, sose lesz olyan, hogy "megfelelo".

    Fiberhome-oknal se egetvero problema az RF, foleg ha bridge modban hasznalod. Rakd par meterre a zavaro berendezesektol, ennyi.

    Ami a telefont illeti az meg sajnos sose lesz garantaltan jo.
    Ezek a muzealis vezetekes telefonok tipikusan -30V es -70V-rol operalnak, a tapellatasa ezeknek az eszkozoknek pedig tipikusan 5-12V, azaz valahogy elo kell allitani kb. 3x-10x akkora feszultseget. Ehez pedig kell egy referencia nulla pont, ami tipikusan a foldeles vagy a (-) polus mint "foldeles" szokott lenni, feszultseget is gyakorlatilag igy merunk.

    Namarmost sokszor az RF-re kotott TV-k arnyekolasa is bele van kuldve ebbe a "foldelesbe", es ha valaha dolgoztal coax-al, akkor tudhatod, hogy a kulso arnyekolason azert neha szokott lenni feszultseg, engem is mar razott meg joparszor, ennek az arnyekon levo feszultsegnek a forrasa pedig sokszor a TV tunerjetol szarmazik. Karrierem legextremebb esete az volt, mikor a coax arnyekolasan volt rajta 1:1-ben a 220V AC fazisa! amit termeszetesen valamelyik juzer hulladek TV-je kuldott ra a halozatra.

    Ha ezt a feszultseget az arnyekolason keresztul belekuldod az ONT foldelesebe, ami ugyszinten ezt a feszultseget hasznalna a telefon feszultsegenek eloallitasara megis mit kapsz?

    Zajt, mert nem tud stabil feszultseget eloallitani, a feszultseg-kulonbseget jo alaposan felerositve hallod vissza a telefonon.

    Elmeletemet a gyakorlatban par esetben bizonyitani is lehetett, amikor zugo telefonnal egyszeruen megfogtuk a coax arnyekolasat, effektive ember-foldelest csinaltunk, es a zaj drasztikusan leesett.

    Persze nem minden TV tunere kuld bele feszultseget a coax arnyekolasaba, es vannak olyan vezetekes telefonok amik jobban tudnak zajt szurni. Es ennek ellenere igy is van zaj.

    Gyakorlati tapasztalat megis az, hogy modern telefonokon egyszeruen nem jelentkezik, vagy jol kezelt a zaj. A boltok polcai meg mai napig tele van 10+ eves modellekkel, sok sikert a zsakbamacskahoz.

    Yo momma's so FAT she can save files bigger than 4GB!

Új hozzászólás Aktív témák