Új hozzászólás Aktív témák

  • Eastman

    addikt

    válasz jeefoo #16074 üzenetére

    Szorítani semmiképpen sem kell. Optimális nyomóerőre van szükség, ahol nem fáradsz és nem zörög a lefogott hang. Tény ami tény; az egész dolog alapja egy jól beállított gitár.

    Ha ez megvan és a hat húr üresen szépen tisztán szól, hangológéppel megnézed, hogy a lefogott hangok is tiszták-e. (Egyébként egy kromatikus hangológéppel csekkolhatod is, hogy a magasabb fekvésekben mennyire kell nyomnod a húrt a tiszta hang képzéséhez.) A húrokat mindig a bund fölött fogd le. Tehát ne a fémre szorítsd, hanem közvetlenül a fém mellett a fej felé balra - így értem, hogy fölötte. Ha pl. négy ujjad használod egy akkordhoz, akkor mind a négy közvetlenül a fém bundok mellett, tőlük közvetlenül balra legyen. Így esélyed sincs fáig nyomni és tiszták maradnak a hangok.

    Én pl. az elején a lágy húrokkal mindig az A dúr akkordot fogtam hamisan, mert ott ugye a két fém bund közé kellett bepréselnem a három ujjbegyem és a D és G húrt általában fáig toltam. Meg kell tanulni az optimumot, ebben a hangológép és a füled segít - főleg, ha korábban zenéltél is.

    Nézd, itt van pl. az Yngwie Malmsteen Stratocaster nyaka. Malmsteen szinte csak hozzáér a húrokhoz, szó sincs arról, hogy fáig préselné:

    [ Szerkesztve ]

    https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...

Új hozzászólás Aktív témák