Új hozzászólás Aktív témák

  • Eastman

    addikt

    válasz jeefoo #16079 üzenetére

    Szerintem Te már eldöntötted magadban, hogy a villanygitár felé mozdulsz. ;) Nincs is ezzel baj, hiszek abban, hogy aki Rockot / Metált hallgat az olyan gitáron képezze magát, amilyen stílusún a kedvencei is játszanak, hiszen csak úgy lesz öröm a tanulás. Fontos, hogy ha ránézel a hangszeredre, odalépsz hozzá, az öledbe veszed, örömöd leld benne, mert az is inspirál. Kérdés, hogy az asszonka és a gyermek mennyire tolerálja ezt otthon. Ha van garázs, mindjuk az egy fokkal jobb. ...vagy egy alaposan kiválasztott elektroakusztikus hangszer az betalálhat.

    Viszont olcsón tüzifát ne vegyél!

    Én a Startra 11-es Ernie Ball húrkészletet használok, mert a 10-est fáig nyomtam és hamis lett az egész. Most gondolkodom a 10-re váltáson, úgy érzem, hogy már képes vagyok vele finomkodni. Tudnod kell, hogy - persze nagyon leegyszerűsítve - minél vastagabb a húr, annál inkább szól bele a hangszer faanyaga is a hangzásba. Elektromos 12-es már hajókötél szerintem, de pl. akusztikus 12-es az annyira még nem brutál. Vastagabb húrral teltebb lesz a hangzás, vékonnyal pedig könnyebben megy a virgázás.

    Ha alaposan kiválasztottad és megtaláltad a Neked való gityót, számtalan netes oktatóanyagot találsz. Én ezt a srácot, az ő koncepcióját kedvelem a legjobban. E-mailben is nagyon segítőkész. Korrekt módon írd le neki, hogy fehérvári vagy, tehát személyesen nem fogtok találkozni, nem Te fogod teletömni a zsebét pénzzel, de a kezdésnél lenne néhány kérdésed. Jó arc, tuti, hogy segít.

    Szóval az első lépés, hogy a jelenlegi gitárodon tanulj meg az elejétől a végéig valami rövid tábortüzi dalt, ami nem a Smoke on The Water, mert azt már rendesen utálják a kereskedők. Ezután kezdd el végigjárkálni a megye összes hangszerboltját és vegyél az öledbe legalább 20 bármilyen - szerintem fix hidas - gitárt. Ne a színüket nézd, hanem azt, hogy milyen érzés a térdedre fektetni, a bal kezedben tartani őket, milyen a fogásuk, az ujjaid megtalálják-e a helyüket! Eljátszogatod a dalod és amelyik legkényelmesebb, amelyiknél elmosolyodsz, az a Te első gitárod. ;)

    https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...

Új hozzászólás Aktív témák