Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Zola007

    veterán

    válasz Woodslave #80878 üzenetére

    Semmi különös
    Jobban függ az emészthetőségük és a biológiai hozzáférhetőségük az adott egyén szervezetétől.
    A biológiai hasznosulás kétoldalú érem, az egyik amit annyira szeretnek a tápkieg cégek hájpolni, hogy "nem teljes az aminosav profil". Ez igaz, de az emésztési folyamat sem úgy nézi, hogy megettem a csirkemellet 13:30-kor, akkor annak kutya kötelessége 14:17-re 100%-ban a véremben lennie.
    Ez vegáknál számít nagyon, de mivel nem magában esszük általában a növényeket, ezért ott kiegészül szépen és a szervezet sem hülye, hogy azonnal megy a kukába, ha nincs felhasználó szövet, akkor keringeti még egy ideig a véráramban azokat a növényi eredetű aminosavakat is, nem bontja le őket azonnal, főleg olyan emelt fehérje bevitelnék, ami a sportolókra jellemző, szinte mindig fölöslegben van valamelyik AS.

    Az érem másik oldala pedig az alapvető emészthetőség. Nem ugyanúgy bontja mindenki a zabot, babot, búzát.
    De még napszakonként és évszakonként is változik. Sőt, attól függ, hogy mit ettünk vagy ittunk mellé.
    Szóval ez egy sokkalta komplexebb folyamat, mint ahová azt a táplálékkiegészítő gyártók leegyszerűsítik.

    #80880) kolosanyi : én is számolom, bár inkább úgy 0,5-0,6 szorzóval

Új hozzászólás Aktív témák