-
Fototrend
Ebben a topikban a nápolyi , római stílusú pizza otthoni keretek közt történő sütését próbáljuk meg kivesézni, tökéletesíteni egymás tapasztalatai alapján... de azért elférnek a szép, házilag sütött kenyereink is!
Mirelit és a tepsis pizza szigorúan off!
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
válasz Beni2360 #1450 üzenetére
Szerintem a főzőcskés szuper erre. Madoc és Cha-b hozzászólásaira keress.
Nézegetni kell, sok dologtól függ, ki kell tapasztalni melyik tészta jó a sütéshez abban a sütőben. Mindenesetre túlbonyolítani nem kell egyelőre, az majd később jön. Ha kézzel össze péppé nyomott hámozott konzerv paradicsommal és friss bazsalikommal indul az alap egy egyszerű friss 00-ás tésztán, már úgy is lehagyta az összes mélyfagyasztott verziót és nem veszel többet olyat.
[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
nem akarom szaporítani akkor itt és már átolvastam a két forumtars hsz-ket. Majd ott folytatom a tanulást.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
(ex)Cat
senior tag
Pécsen van jó pizzázós hely? Megyünk oda a kedvesemmel 3 hét múlva és ha van, akkor kipróbálnánk.
-
csƵ
addikt
válasz IntelKiller7 #1464 üzenetére
Igen, de szerintem nem ad hozzá semmilyen pluszt.
-
vendingo
veterán
Üdv
Első pizzám. Volt maradék mutti szósz, ami nem került bele a spagettibe, és nem volt kedvem fagyasztani, így jött a pizza ötlet. Alapból úgy álltam neki, hogy nekem ez úgy se sikerül, ragadni, szakadni fog, nem megy majd a bucizás, nyújtás. Kellemesen csalódtam a készítésében. Nyílván nem profin csináltam, de igyekeztem a videókból lesett technikákat alkalmazni (Vito). 2.5-3 órás kelesztés volt nagyi 00 liszttel. Minden volt itthon, csak mozzarellát kellett venni. Nekem nagyon ízlett, családnak is. A szószom 10/10! pont olyan, ahogy szeretem, sok fokhagymával. Holnapra tettem el egy nagyobb bucit, az lesz a vacsorám. Biztos fogok még készíteni, mert jó buli volt. Sajna a sütőnk már vacakol, így nem győztem forgatni. Kéne egy kemence...[ Szerkesztve ]
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
Topikgazda
Üdv. az uraknak!
Lecserélném a mostani alap Kitchenaid dagasztó gépemet olyanra ami megbirkózik egyszerre min. 3 kg tésztával.
Erre várnék tippeket. Köszönöm.Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
xavix13
őstag
Nápolyi pizzás csoportban bevált típus a Proficook km 1096, ekkora mennyiség meg sem kottyan neki. Háztartási használatra, ez szerintem mindenre is elég.
Vagy egy jó mechnosud spiráldagasztó, ha még az unokádra is ráhagynád.One thing I've learned: if you don't draw first, you don't get to draw at all.
-
Beni2360
félisten
-
partytime25
tag
Sziasztok.
Valszeg megválok Kitchenaid ARTISAN fekete(5KSM175PSEOB)dagasztómtól kb bolti ár 40-50% alatt valahol...
Ha esetleg valami pizzamestert , pizzapajtit érdekelne aki nem több kilókat dagaszt be .Nővérem külföldön céges ajcsiként kapta ö továbbadta nekem én kb 5x használtam eddig nekem sajnos mérete miatt nem megfelelő 4,8L tállal kb1kg liszt de inkább 850g körül fér el benne rendesen. Maga a motor meg a full fém szerkezet elbirna simán 2kg liszttel is csak a tál mérete kicsike hozzá én meglátásom szerint.
Amugy pöpec kis cucc a direkt 300w hajtással brutal erős. Az auchanos saját márkás 1000w mondott dagasztó ehhez képest egy nyikorgó erölködő motoros valami . itt érlelem már vagy 6-7 hónapja szekrény tetején azt egy másik dagasztót használok.. gondoltam jó lessz tarcsinak vagy nem tudom de teljesen felesleges.További szép napot minden pizzamesternek itt ...
-
renziNNN
tag
Sziasztok!
Kezdő vagyok még az otthoni pizzázás világában, kb 20 pizzánál járok és próbálnék tovább fejlődni, azonban most megakadtam. A tésztával szerintem nincsen gond, Vito féle poolishal csináltam utoljára 00-s pizzalisztből, viszont az a problémám, hogy leragad a pizza mikor csúsztatnám le a sütőbe..és emiatt eldeformálódik és ilyen lesz. Ez hihetetlenül frusztráló. Korábban ebből tanulva raktam lisztet a lapátra is, így nem volt probléma, azonban ilyenkor meg a kész pizza tiszta liszt volt, ami szintén nem a legjobb. A bucit kivéve megforgatom rendesen a lisztben, tehát olyan része nem marad ami ragadna.
Mit tudtok tanácsolni, jó-e az a sorrend, hogy kinyújtom a pizzát, feltétezem, majd lapátra rakom és így megy be, vagy a lapáton kéne feltéteznem? Illetve mit tudok tenni annak érdekében, hogy szépen lecsússzon a lapátról?
Előre is köszi a segítséget.[ Szerkesztve ]
-
M3aN
senior tag
válasz renziNNN #1474 üzenetére
Ha fa lapátod van, akkor azt érdemes kb. minden második pizzánál átdörzsölni liszttel, illetve óvnod mindenféle folyadéktól. Én is sima 00-ba forgatom meg, de a hiba a lapátnál szokott lenni olykor nálam is.
Sütés előtt tésztavágóval (vagy spaklival) takarítsd le a lapát felületét tisztára és úgy dörzsöld át liszttel. Nem kell, hogy a lapáton álljon a liszt, az nem lesz finom ahogy te is írtadHa sokat szöszölsz a feltételezés után a sütőbe rakással akkor az alja is átázhat és ezért is ragadhat, vagy kiszakad valahol és a nedvességet kapott lapát ragadni fog.
-
renziNNN
tag
Köszönöm a tippeket mindkettőtöknek! Réteslisztben megforgatva, illetve a lapátra is szórva már nem volt gond a leragadással. Következő kihívás az egyenletesen vékony, szép kerek formára nyújtás
Fém lapátom van és eddig szerencsére száraz maradt, viszont a feltétezéssel tényleg érdemes igyekezni, ezt megfogadtam
-
iatti
aktív tag
vett még itt valaki lund márkájú sütőt? a termosztátját meglehet ennek pöckölni? én nézegettem, de szerintem nem lehet.??
-
IntelKiller7
veterán
-
kisbalazs83
aktív tag
-
BITBOYS
addikt
LIVIA Elektromos pizzasütő, 1200W, időkapcsoló, 5 teljesítményfokozat, max. 400°C
Media Markt [link]
33.000Ft
Ennyiért szerintem nagyon jó vétel -
xavix13
őstag
válasz kisbalazs83 #1482 üzenetére
Nice
Nálam legutóbbi, király kbl100 poolisht 24h hűtő + stagioni 5 napoletana 24h hűtő, hidro valahol 65 körül, de nem tudom pontosan amennyit felvett.
One thing I've learned: if you don't draw first, you don't get to draw at all.
-
Zirowe
nagyúr
Kicsit off, de azért on is lehet, mert gyakran van itt szó kenyérről is.
Van egy viszonylag gyors és normális kenyér receptem amihez 7gr száraz élesztő kell és kb másfél-két óra kelesztés, az eredmény jó szokott lenni.
Viszont a hely ahol szoktam az élesztőt venni (lidl) hetek óta kifogyott a száraz élesztőből, ezért most frisset használtam.
Viszont ellentmondásos adatok vannak neten az átváltásról, hogy mennyi száraz mennyi frissnek felel meg: többnyire 7gr szárazra 25gr frisst írnak, de néhol 14gr.
Tegnap 25gr-ot használtam, viszont a szokásosnál nagyobbra dagadt a tészta, bár az is igaz, hogy kicsit tovább hagytam kelni, viszont kicsit sokallom ezt a mennyiséget.Tapasztaltabbak szerint mennyi lenne a helyes átváltás?
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
Zirowe
nagyúr
válasz vinacarlos #1486 üzenetére
Köszi, kipróbálom.
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
M3aN
senior tag
Na, felbuzdulva rajtatok vásároltam egy Proficook PC-KM 1096 dagasztógépet, ami 1 hét után (2 használatot tartalmazva) tönkre is ment Csodás készülék...
Tudtok alternatívát javasolni, ami megbízható és sok-sok évig tudna működni?
Egyrészt ilyen készüléket már ezen bizalomvesztés után nem szeretnék, másrészt feleslegesen nagy... A másfél kg tésztát csak szétkeni az edényen dagasztás helyett. -
Topikgazda
Nah bakker.
Mi baja lett? Nem garanciális?
Én a nagyobbik Kitchenaid-et javasolnám, ha konstans 1,5 kg körül dagasztasz ( talán az jó ehhez a mennyiséghez ).
Amúgy igen, 2 kg alatt nem igazán jó a Proficook, nekem a kenyér miatt kellett ( nálam még működik kopp-kopp), mert egyszerre 2 db 1,5 kg-ost szoktam sütni, de pizzára megtartottam kisebbik Kitchenaid-et.Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
Topikgazda
Huhh hát valóban nem valami jó a hangja. Hol vetted amúgy?
Én ebayen lőttem egy vadi új csomagolássérültet garancia nélkül, átszámolva 70e Ft volt. Egyelőre még bírja…Nálad is az van, hogy ki kell húzni a konnektorból ahhoz, hogy ne világítson a kijelző? Én nem találtam kikapcsoló gombot rajta.
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
Topikgazda
Csak nem az easyshop? Én tőlük rendeltem meg először, személyes átvétellel, de aztán elolvastam a Google értékeléseiket akkor elment a kedvem tőlük. Azért elmentem átvenni, de amikor közölte a nő, hogy nem gyári hanem bolti garancia van rá akkor otthagytam.
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
Új hozzászólás Aktív témák
A topokban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen