-
Fototrend
Ebben a topikban a nápolyi , római stílusú pizza otthoni keretek közt történő sütését próbáljuk meg kivesézni, tökéletesíteni egymás tapasztalatai alapján... de azért elférnek a szép, házilag sütött kenyereink is!
Mirelit és a tepsis pizza szigorúan off!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fradi81
veterán
Mi a ropogós levegős szél titka? Most 63% víz az gondolom oké, 1 nap poolish 1-2 nap hűtő czelli pizzaliszt, most váltok a caputo pizzeriára. Az első sütésnél volt csak ilyen, de ott szénné is égett a nagy része. Víz-hőfok-formázás-keltségi szint közül lehet valamelyik. Amúgy már jól néz ki csak az a fránya szél nem jó.
moto g72, Ninebot d28e
-
IntelKiller7
veterán
válasz fradi81 #1951 üzenetére
Az osszesen mulik.
Ha tobb vozet teszel bele, lagyabb lesz. A Poolish is segit rajta.
Az sem mindegy mennyi ideig hagyod kelni.
Dagasztason is sok mulik.
Hogy veszed ki a dobozbol, talbol, hogy nyujtod ki.Czelivel meg nem sutottem, de lehet, hogy sok neki ez a 48-72 ora.
Ne hasonlitsd a canottos pizzahoz, az mas kavehaz.Metro chef 00
5Stagioni Napoletana piros
De egy inkabb ilyen canotto stilusban nyujtottam, 270-280-as bucival. 30-32-es meretben.
[ Szerkesztve ]
Battlefield Hungary FB csoport: https://tinyurl.hu/OrvU/ | XO GT: Alwin4K
-
bmxbandita
tag
válasz IntelKiller7 #1835 üzenetére
Szia!
Kicsit összezavarodtam a vidi élesztős részénél, te is írtad korábban, hogy általában 3x a szorzó a friss és szárazélesztő között. Itt Vito mester 6gr. friss, vagy 5gr szárazélesztőt mond.
Akkor most budafoki frissből mennyit rakjak, 15gr-t (3x száraz), vagy 6 gr-ot, amit a mester mond? Ráadásként egyébként halkan megjegyzem, utánakerestem a friss élesztőnek amit belerak, a 25gr-os kiszerelés felét simán belemorzsolja ő is, ami nagyon nem 6 gr -
IntelKiller7
veterán
válasz bmxbandita #1953 üzenetére
3-4-5g-ot tegyel bele.
en sosem merem, letorok egy zoldborso mennyiseget kb, es azt teszem bele.Battlefield Hungary FB csoport: https://tinyurl.hu/OrvU/ | XO GT: Alwin4K
-
bmxbandita
tag
válasz IntelKiller7 #1954 üzenetére
Köszi!
Egyébként az a terv, hogy ma este csinálom a poolish-t, holnap este a tésztát, és szombat reggel kezdeném a bucizást.
Így a poolish 24h-t van a hűtőben, a tészta 36h-t.
5 stagioni napoletana pizzalisztből.
Papíron nagyjából jól néz így ki a folyamat szerinted? -
IntelKiller7
veterán
válasz bmxbandita #1955 üzenetére
Jo lesz szerintem. En is igy csinaltam ugyan ezzel a liszttel. 65 fole ne vidd a vizet, azt nem szereti annyira ez a liszt.
Battlefield Hungary FB csoport: https://tinyurl.hu/OrvU/ | XO GT: Alwin4K
-
bmxbandita
tag
válasz IntelKiller7 #1956 üzenetére
Szuper, köszi a segítséget!
Egyébként egyelőre a kommersz otthoni sütőben "hülyéskedős" fázisban vagyok, ezért akartam a 70% hidrót, remélve, hogy nem szárad ki annyira a hosszabb sütési idő miatt.
De akkor 65%-ra lövöm be, meglátjuk mit mutat -
bmxbandita
tag
Egyébként, hátha másnak is hasznos, van egy tök jó kalkulátor a Vito féle 'next level dough' recepthez, pofon egyszerűen használható:
[link] -
avl
senior tag
(pláne nem annyira ismert lisztnél: ) miért próbáljátok elöre belöni a folyadek- / vizmennyiseget ?
poolish hütöbeli állása után, miért nem a tészta állaga alapján a víz és liszt aránya ?
jól érezhetö, hogy mennyi vizet "vesz fel" jól, azaz: lehet a tesztaval dolgozni, nem tul ragacsos, es nem is kemeny, szépen elválik az edénytöl, stb.
-
IntelKiller7
veterán
Elindult a Glowen Dragon forgalmazasa.
420€, AUGUST30 kuponkoddal viszont csak 294€.Csak gazos.
szerintem bestbuy ennyiert.
[link]Battlefield Hungary FB csoport: https://tinyurl.hu/OrvU/ | XO GT: Alwin4K
-
bmxbandita
tag
Na hát tegnap este megszenvedtem a tészta kidagasztásával. Először azt hittem, hogy túl sok nekem (és a lisztnek) a 65% hidro, mert isztonyat ragadós és kezelhetetlen maradt a tészta dagasztás után. Ami azért fura, mert előzőleg 62%-ost csináltam ugyanezzel a liszttel, és szuper lett.
Most eszméltem rá, hogy hol csúszott el a történet. Megnéztem a dagasztógépem max. ajánlott tésztasúlyát dagasztáshoz... tegnap úgy nagyjából a kétszeresét raktam bele... Az előző adag meg csak egy picit lépte túl az ajánlott mennyiséget... azzal még megbírkózott, a dupla adaggal már nagyon nem.
Amatőr hiba, legközelebb már tudom, hogy erre is figyelni kell. -
csƵ
addikt
válasz bmxbandita #1962 üzenetére
Nagyon sok nüansz miatt tud elúszni a dolog. Szinte minden sütésnél van olyan, amire legközelebb figyelni kell.
-
Digitalpimp
senior tag
Amit addigra elfelejtesz.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
Madoc
veterán
válasz Digitalpimp #1964 üzenetére
Fel kell írni. A bbq-hoz is van naplóm. A pizzához is fel szoktam írni ha változtattam valamit és nem jött be. Így lehet fejlődni ha feledékeny vagy.
Dad by day, gamer by night. Jelenlegi konzoljaim: Xbox Series X, Xbox One X - Playstation 5 Standard- Nintendo Switch
-
Digitalpimp
senior tag
Ja, így 50 felé sajnos előfordul. Az appba mentegetem a különböző variációkat, legalább az alapok mindig megvannak.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
bmxbandita
tag
Tegnap megvolt a sütés. Újabb dolog amire figyelni kell: a bucizós tálcát ne kenjem ki olajjal mielőtt belerakom a bucikat, mert kivétkor csak összeragacsolja a réteslisztet
Nagyjából elégedett vagyok a végeredménnyel, a lidl-ös pizzakövet lecseréltem bauhausban vásárolt 2db 3 centi vastag 40x20x-as samott lapra, ami épphogy elfér a sütőben, viszont sokkal jobban tartja a hőt. ~3 perc elősütés feltét nélkül, majd ~2-3 perc sütés még feltéttel, így 5-6 perc alatt van meg egy pizza.
Íme:
-
IntelKiller7
veterán
válasz bmxbandita #1967 üzenetére
Kilehet, de csakk epp, hogy. En is kiszoktam
Battlefield Hungary FB csoport: https://tinyurl.hu/OrvU/ | XO GT: Alwin4K
-
fradi81
veterán
válasz bmxbandita #1967 üzenetére
De olaj nélkül meg nem jön ki sérülés nélkül, legalábbis ezekböl a kisméretű ételes műanyagokból. Persze ha van olyan nagy rekesz amibe a profik teszik akkor spaklival ki lehet szedni némi liszttel, csak hát ahhoz hely is kell a hűtőben.
moto g72, Ninebot d28e
-
PeterAgos
csendes tag
Sziasztok, az apróra feltettem egy Fragola-féle Kenwood Chef dagasztót, sajnos helyhiány van. [link]
-
BITBOYS
addikt
Hardcore pizzasütés: [link]
Legalább annyira piaci rés mint a kocsonyás pizza -
sasa134
addikt
sziasztok, ilyen 100-150eurós range-ben mi most az ajánlott otthoni pizzasütő? Ariete szállítási ideje amazonon ilyen 3-5 hónap, van vmi alternatíva? G3?
Avanti Roma
-
veterán
Sziasztok
Meg szeretném kérdezni hogy a X. XIV. XVII. kerület illetve Kistarcsa Kerepes Nagytarcsa Pécel Gödöllő környékén van olyan bolt ahol van szerintetek Super Nuvola illetve Saccorosso liszt 1 illetve 5kg-os kiszerelésben?
Mammut eléggé kiesik hogy elmenjek oda az Olaszboltba, de a fenti területek útba esnek így ott bárhova el tudnák menni.Köszi!
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max
-
veterán
Megkezdődtek a beszerzések a pizzázáshoz. Jövő hét elején lesz meg az Effeovens N3 sütő, elvileg jövő héten megjön Aliexpress-ről a pizzalapát is. Tescoba vettem 1L-es kis tárolókat a buciknak, plusz ma megjött a hőmérő illetve mérleg is amivel végre fogok tudni tized grammokat is mérni. AVX KC803 a típusa, egy barista mérleg. Teszteltem pénzérméken és tized grammra ugyanazok az értékek jöttek ki amilyen súlyúak.
Még egy tésztavágót kell szereznem (IKEA).
Tudnátok abban segíteni hogy milyen munkalapon érdemes dolgozni ha pizzatésztáról van szó? Fa, fém, gránit?
iPhone 13 Pro Max
-
IntelKiller7
veterán
válasz jozsi252 #1978 üzenetére
Nyáron a kertben savállón dolgoztam. De itt azért oda kell figyelni, hogy ne tűzze a nap, mert akkor világvége.
Gránitlap is tökéletes. De sokan elmennek, vesznek egy nagy sima felületű járólapot, aztán azon pizzáznak.
Tisztítás szempontjából ezekkel jobban jársz mint a fával. Nem is vetemednek..Battlefield Hungary FB csoport: https://tinyurl.hu/OrvU/ | XO GT: Alwin4K
-
veterán
válasz IntelKiller7 #1979 üzenetére
Köszi a segítséget! Járólapokat már pár ezer forintért lehet venni, nincs vészes áron.
iPhone 13 Pro Max
-
tepenzed
őstag
Bejött a hüvös, én meg kis nyári hangulatra vágytam, úgyhogy Hawaii pizza. Tudom, hogy bűn, de én akkor is szeretem. Az elsőnél sajnos kis nyújtási malőr, lett egy extra vékony rész, az meg pont nem bírta a feltét súlyát, úgyhogy bentmaradt a Diavolaban 😀
-
fradi81
veterán
Ha a buci nagyon terül és mikor felveszem az öklömre már ki is nyúlik akkor az a túl sok víz miatt van ugye és nem a túlkelés?
Pizzaap számolt 9 óra 25 fok így elvileg minden jó.[ Szerkesztve ]
moto g72, Ninebot d28e
-
veterán
Ma elhoztuk a Nápolyi pizza projektünknek a szívét, ami egy Effeovens N3. A hőmérő, mérleg, dobozok már megjöttek múlt héten, már csak Aliról kell ideérnie a pizzalapátnak de reményeim szerint a hét 2. felére ideér az is.
Első blikkre amolyan teszt gyanánt egy 5kg-os Saccorosso-t rendeltem illetve 2 konzerv Strianese San Marzano D.O.P paradicsomkonzervet.
"Dagasztógépnek" csak egy ALDI-ban kapható Ambiano van, meglátjuk hogy boldogul de csodát nem várok tőle. Valószínű hogy marad a kézi dagasztás.
Nyilván egy spirálkaros lenne a legjobb de sajnos 2x annyi mint a sütő. Egyelőre a sütő volt a legfontosabb az pipa.
iPhone 13 Pro Max
-
IntelKiller7
veterán
válasz jozsi252 #1984 üzenetére
Gyurtam mar 50 adagot is kezzel.
eddig ketszer probaltam Kitchenaid geppel, olyan nagy kulonbseget nem vettem eszre.
egy spiralost en is vennek. Anno haverom boltjaban volt, parszor kiprobaltam. Jo kis cucc.Battlefield Hungary FB csoport: https://tinyurl.hu/OrvU/ | XO GT: Alwin4K
-
veterán
válasz fradi81 #1985 üzenetére
Nem tudom segítség-e számodra de itt egy közelebbi kép a belsejéről.
IntelKiller7
Lehet hogy hülye kérdés de van videó arról hogy milyen módon érdemes gyúrni a tésztát? Van a különböző módszerek között különbség? Olivaolajból melyiket érdemes megvenni azok közül amik a multikba is kaphatóak? Te szoktál használni a dagasztásnál vagy bucizásnál olajat?iPhone 13 Pro Max
-
avl
senior tag
-
fradi81
veterán
válasz jozsi252 #1987 üzenetére
Ez használat közben/ után kezd el előjönni amikor meleg. Itt nálad normális.
Nem kell olaj a tésztába, ezt mostanában nyomja pár videós mert telerakja vízzel a tésztát és olajjal könnyebb kezelni. Hivatalosan csak a végén öntenek a pizzára asszem sütés előtt.
[ Szerkesztve ]
moto g72, Ninebot d28e
-
xavix13
őstag
igazioliva.hu
Pluhár Lászlót bár nem kedvelem, de neki van a tulajjal interjúja, ahol nagyon szimpatikus az úriember, meg a vállalkozása és a szemlélete, mostanában tervezek én is rendelni onnan.
Ismerősök véleménye alapján nagyon jó cuccok, és ők nem is pizzás közegből valóak.One thing I've learned: if you don't draw first, you don't get to draw at all.
-
fradi81
veterán
Ha már Pluhár, valaki belinkelte a csoportjába, azóta már a poszt is törölve Tudtam hogy már nem haverja a Király Roland, hát ezért: [link]
moto g72, Ninebot d28e
-
bugizozi
őstag
válasz fradi81 #1983 üzenetére
Sziasztok!
Erre én is kíváncsi lennék... úgy érzem nem jó a tésztám. (kb mint a képen lévő kiterült... bocs fradi81 ) Amikor veszem ki a dobozból nyúlik, megforgatom lisztben és kb már "kész" is, 1-2-t csapok rajta és ki van nyúlva... Ki kellene lisztezni a dobozt mielőtt belerakom? Vagy olajozni? De az olaj csúszós, attól tartok mégjobban szétterülne.. Vagy sok lehet az élesztő? Vagy túlkelt? Adatok: 800g liszt, kb 3 borsónyi friss élesztő, 62% hidro, 12 óra hűtő, 2 óra szobahő. Egyszer szívesen dolgoznék egy jó tésztával hogy érezzem milyennek kellene lennie.
Múlt héten egy érdekes eset volt, Nagyi titka 00 liszt, dagasztás és 1 óra pihi után is így nézett ki:
Ráadásul úgy ragadt. Pedig mindent ugyanúgy csináltam ahogy szoktam. Sikerült kinyújtani, lett belőle pizza, de akkor abban az állapotában a sírás kerülgetett.VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
fradi81
veterán
válasz bugizozi #1993 üzenetére
Pizzaappot ismered? Az kiírja mennyi élesztő kell. 62% elég száraz akkor ott inkább a túlkelés lehet vagy rossz nagyiliszt talán. Milyen dobozba rakod? Ha valami széles ládaszerűbe rakod akkor kis lisztet szoktak alá, ha kisebb dobozba aminél hozzáér a falához azt meg olajozni kell. A képen lévő golyót feszesíteni kell akkor lesz sima a felülete.
[ Szerkesztve ]
moto g72, Ninebot d28e
-
bugizozi
őstag
válasz fradi81 #1994 üzenetére
Ismerem, de nincs olyan jó mérlegem, amivel ki tudnám porciózni (csak egész grammot tud mérni)
Széles ládaszerű.
Próbáltam feszesíteni, de az istennek nem simult ki úgy mint máskor.
Itt van pár kép, amikor jobban sikerült a mutatvány. (de szerintem itt sok lehetett az élesztő, mert 2. 3. kép a hűtőből kivétel után készült, ennek később kellene így kinéznie nem?! mármint hűtőből ki és 2 óra szobahő után. vagy rosszul gondolom?! )
Legközelebb megpróbálom kiolajozni a bucik oldalát, mert így eléggé összeragadtak, nehéz volt kivenni.Köszi!
1 óra pihi után kibucizva este.
Másnap délelőtt 12 óra után.
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
Lowocska123
újonc
Szia.
Ha az enyémre gondolsz az már kiégetett vas és előtte fel volt csiszolva fémtisztára!
Csak elég sz.r a kép minősége is. De égetés előtt mindenképpen csiszold fel. Csináltam már párat. -
fradi81
veterán
Na ezzel a beállítással egész használható lett a tészta és még a széle is feljött sütéskor, dagasztógépbe csak összeállt 1-2 perc keverés utána hagytam állni és sziromhajtásokkal lett mozgatva fél óránként 4x. Most megmaradt a buci forma a kis dobozban nem kelt túl. A feltéttel még nem foglalkzok a teszthónapok alatt
moto g72, Ninebot d28e
-
IntelKiller7
veterán
Glowenen megint 30% kedvezmeny van.
Battlefield Hungary FB csoport: https://tinyurl.hu/OrvU/ | XO GT: Alwin4K
-
BB9360
aktív tag
Üdv!
Egész nyáron vívódtam, hogy kellene venni egy Glowent. Akkor még az ára is jobb volt. Csak sajnos nincs helyem, ezért elvetettem. Kicsi a terasz és nagy a grill, nem fér el a kettő együtt. Pedig tervben volt, hogy nyaranta abban sütném a kenyeret is. Mindegy.Viszont továbbra is gondolkozom valamin, mert a sütőben pizza kövön nem a leggazdaságosabb, meg bár igazan finomak a kb. 7 perc alatt elkészült alkotások, biztosan van még feljebb.
Ahogyan látom, vannak a Cozze, Effeoven fajták, meg a kupolások. Milyet, melyiket érdemes és honnan beszerezni? Sajnos bent sincs nagyon hely, így a tárolhatóság is szempont.Köszönöm szépen a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
A topokban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen