Új hozzászólás Aktív témák

  • Gino20

    őstag

    válasz Dorian #74340 üzenetére

    Én kompetencia hiányában csak szippantom be az infókat (vagyis csak elvétve, amikor jön valami új inger) és abból próbálom leszűrni a helyeset :D , de a cikk írójánál előfordulhatott, amit írsz :) .

    Ha már kompetencia :D Hogy a bubánatos lópikulában lehet SUB-ot egy kis aktív polcsugárzóhoz igazítani? Fél órát szarakodtam, de a SUB "viselkedése" nyomokban sem olyan, mint HM esetén dirac-al kalibrálva.
    HM esetén ez így néz ki [kép] .
    Aktív polc esetén ilyenkor csak brummog. Low pass bekapcsolva, majd a frekit 60Hz környékére állítva + a gain-el játszadozva kezd elfogadható lenni (parametric eq nem segített, ehhez mérni sem ártana), de valahogy akkor sem jó, valahogy egy kicsit massza az egész. Egyik zenén soknak tűnik, másik esetén kevésnek, de közben mintha kicsit külön utakon járna a fronthoz képest és nem tudom, hogy lehetséges-e vagy már csak hallucinálok, de mintha kicsit terjengőssé is vált volna. Valahogy eltűnt a pontosság. Nappalimban egy hely van "hátul" a kanapé mellett tőlem balra ~3m-re és az aktív polcokkal egyértelműen kihallható, hogy hol a SUB. HM esetén ez abszolút elenyésző, nem zavaró. Végleges helyén hálóban fronton tervezek egy kis SUB-ot, így ott ezzel gondolom kevésbé lenne gond, de a "beillesztés" nem tudom, hogyan lehetséges. Ha azt mondjátok, hogy miniDSP, akkor hülyét kapok :D és erősen megkérdőjelezhetővé válik részemről, hogy akkor minek is SUB kimenet egy aktív polcra. Mondjuk ez esetben sztereó vas esetén sem tudom, hogyan működhet jól kalibráció nélkül.

Új hozzászólás Aktív témák