Új hozzászólás Aktív témák

  • Egon

    nagyúr

    válasz Vision #25959 üzenetére

    Ugyanis számukra már a 4-5 év is beláthatatlan távlat.

    Akkor ott komoly limitáció van a mentális képességek terén, így minek vegyük fel őket? ;]

    Oké főnök, ha nálatok akkora kínálat van jelentkezőből, hogy ilyen bátran szelektálhatsz. :)

    Nincs nagy kínálat, de ha valaki lelép a próbaidő alatt (sajnos éppen most volt rá példa), az konkrétan veszteséget termel, ergo lehet hogy jobban járunk, ha inkább nem veszünk fel senkit.

    Amúgy pont ebben a fórumban hangzik el minden egyes alkalommal, hogy értékelhető előrelépéshez (pl. a fizuban) munkahelyet kell váltani.

    Erre van egy csomó ellenpélda is. Illetve ha egy cég valamiért nem tudja megfizetni mondjuk a multik által adott szintet, akkor se fogja tudni, ha évente lelépnek onnan. A nyitott pozíciók száma pedig korlátos, legfeljebb kicsit rosszabb képességű/nem annyira sokoldalú stb. ember fog jönni a nem annyira versenyképes munkahelyekre.

    Számtalan cikk született már erről. Az a cég képes fennmaradni, aki adaptálódik ehhez.

    Előbb-utóbb elfogynak a minden újhullámos munkavállalói f*szsághoz adoptálódni tudó/akaró cégek - a "maradék" így gondolkodó munkavállaló akkor fog pofára esni...

    Félreértés ne essék: személy szerint (mint vezető) mindig win-win szituációra próbálok törekedni (nyilván a lehetőségekhez képest). Ehhez viszont az kell(ene), hogy a munkavállalók - legalább néha-néha, egyetlen pillanat erejéig - beleéljék magukat a másik fél helyzetébe... Ha ez nincs meg, akkor nincs miről beszélni.
    Egyébként szerencsére zömében korrekt, a cég felé az elvárható mértékben (azért nem eltúlzottan) lojális kollégákkal vagyok körülvéve, akiknek cserében a lehetőségekhez képest szerintem jó körülményeket sikerült biztosítani.

    Szerk.: témába vágó gondolatai itt: [link]

    [ Szerkesztve ]

    "Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

Új hozzászólás Aktív témák