Új hozzászólás Aktív témák

  • Zen42

    tag

    válasz WarLock07222 #107746 üzenetére

    Elolvastam a válaszodat de abból az következik, hogy szerinted a kosár miatt van a 10% időeltérés egy lefolyásban. Én annyi miatt nem is nyúlok az őrlőhöz, betudom annak, hogy épp nem úgy sikerült a tömörítés vagy ilyesmi.
    A konziszteniáról szólva, nyilván az a cél , hogy a konzisztencia ne legyen egyben penitencia is. :D Egy kosár lehet jó, közepes vagy rossz. Ugyanolyan beállítások mellett ugyanazzal a kávéval egy bizonyos kosár ugyanolyan jó, közepes vagy rossz kávét fog adni. Tehát a konzisztencia meglesz minden esetben egy adott kosárnál, viszont a kosarak eltérő ízeket sőt lefolyást fognak produkálni a minőségük függvényében.
    Persze igaz, hogy a konzisztenciát keresi az ember, de azt pozitív értelemben. Ezért kérdeztem, amire nem válaszoltál végül, hogy nem lehetséges-e, hogy a flow/nyomás profilnak nagyobb hatása van az eredményre mint a kosárnak, mert a szóban forgó manuális gépek kosarai jók, de nem extrák. Nekem úgy tűnik, hogy egy közepes-plusz kosárral is jobb kávét lehet készíteni jól megválasztott hőmérséklet és flow mellett mint egy extra kosárral profilozás nélkül, standard beállításokkal. Utóbbinál a hőmérséklet és a lefolyás hossz mellett a szerencse is belép mint tényező. Értem ezalatt, hogy pont olyan és úgy van pörkölve a kávé hogy illeszkedik mindenhez.

Új hozzászólás Aktív témák