Új hozzászólás Aktív témák

  • paljoc

    tag

    válasz rastacsz #115946 üzenetére

    Gyorsabban öregszik a sötét pöri, csak nehezebb észrevenni, mert kioldódás szempontjából a porózusasbb szerkezet miatt "előnnyel indul" ilyen téren a világos verzióval szemben. Tehát lefőzés, csapolás tekintetében a világosnál kisebb változást megérez az ember, mint egy klasszikabb olasz verziónál, olyannyira, hogy van amikor már frissen, pár naposan is "küzdős" elkészíteni egy-egy világosabb tételt, 3-4 nap után meg tapasztalható amit itt is sokan írnak, hogy a friss aromabomba jelentősen halványul. Ugyanez sötét pörinél, hasonló mértékű öregedést feltételezve meg észre se nagyon vehető. Aztán lehet h ez hülyeség és mástól is függ, illetve biztos hogy függ mástól is, de sztem alapesetben, nagyjából vami ilyesmi lehet az ok. /plusz a világos pörik esetenként olyan extra különleges komplex ízű italt adnak elkészítve, hogy nagyon szembetűnő lehet kis változás is, míg mondjuk egy sötét pöri hasonló változás után majdnem ugyanolyan marad ízspektrum tekintetében, "nincs miből annyit buknia"./

Új hozzászólás Aktív témák