-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
SoundON
#117596
üzenetére
ittam mostanában sárga csíbót automata főzőből, aki veszi, az arra számít amit kap, ez kétségtelen

erre gondoltam alapvetően én is - egy akár csak 80%-osra sikerült CM nagyjából bolti felsőpolcos kávé árában valószínűleg még mindig megérős.. és még ott a meglepetés faktor is
Ma feladták, szóval jövő hét elején beszámolok róla mit kaptam
-
bako01
csendes tag
válasz
fragola.6035
#117526
üzenetére
Termoblokkos gépek (dupla bojler) esetén melyik BWT-t szoktad ajánlani?
-
SoundON
tag
válasz
pető bá'
#117591
üzenetére
Ez érdekes, mert a sárga csíbó gondolom tudatosan olyan amilyen. Tehát a gyártó pontosan azt akarja gyártani amit árul és olyan babból és olyan pörkölési profillal ahogy a csibó QC szerint jó (még ha valakinek az szar is)
De ez meg olyan termék, amit a gyártó nem ad ki mint jó, mert nekik úgy még nem jó. Hibát találnak benne, aprót, vagy nagyot, szerintük lehetne jobb stb (persze mindezt a saját minőségi szintjükön és nagyon jó zöldekből)
Tényleg érdekes kérdés ez hogy melyik a jobb
persze ez alapvetően alma-körte.Egy biztos. Nagyon sok (nem akarok neveket mondani) újonnan nyitott pörkölő kávéinál még így is jobb lesz, akik póker arccal adják a vállalhatatlanul hibás pörköléseket, konkrétan kisérleti tételeiket, trendi néven és csomagolásban, természetesen kib@szott drágán. Na ezeknél szerintem semmiképpen se lesz rosszabb, sőőőt...
Én A CM első tesztpörijében is biztosabb lennék mint az előbb említettek új versenyzők kávéiban És mindez fele vagy harmad áron.Kíváncsiságból én is rá fogok menni az tuti!
Kávés zsákbamacska
-
waxos
csendes tag
Sziasztok! Pakson tudtok vmi helyet (pörkölő vagy kávézó) , ahol lehet vmi jobb pörkölést vásárolni? Az Umami létezik még?
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
#69379456
#117592
üzenetére
Részemről utóbbi időben nem feltétlenül. Minimál áztatással egy sima (sőt inkább rövidebb) presszó, ám hosszabb idő alatt ( finomabbra őrölve) Elképesztő íztöménység tud kisülni belőle, ha jól megy.
Másik út persze a hosszú blooming, allongée ital. Vagy a turbonshot, amit én nem tudok elkészíteni. -
icm
tag
válasz
pető bá'
#117589
üzenetére
Ma rendeltem egy zsákba macskát én is. Legrosszabb esetben egy átlagos kávét kapok. Nyilván más árban megy mint a többi, azt gondolom ízvilágban tompább lesz. De én hiszek abban, hogy azért egy átlagosan szarul pörkölt kávé helyett jobbat kapok. Impressot akartam rendelni megint - nekem a klasszik vonal bejött. De ezt megláttam és mondom b*ssza Isten

Ami pedig azt illeti ahelyett, hogy kidobnák még el is adják és mi meg is vesszük
-
#69379456
törölt tag
Többen is írjátok, hogy filter pörkölést használtok otthon eszpresszóként és érdekelne, hogy iyenkor változtattok valamit a recepten a presszó pörköléshez képest? Hosszabb kivonatolás idő, vagy bármi?
-
válasz
Krajcsi
#117588
üzenetére
a CM teszt pörkölést próbálta már esetleg valaki?
7620/kg, kicsit zsákbamacska, én rendeltem egyet 600gr Grota Fria kíséretében, kíváncsi leszek 
A kínálatunkba felvett új kávék pörkölési profiljainak beállításakor keletkeznek ún. teszt batch-ek, melyek kiértékelése alapján állítjuk be a végleges minőséget. Ezek a tételek kedvező áron, kizárólag 1 kilós csomagolásban, időszakosan, a készlet erejéig elérhetőek. A termőterület és a feldolgozás módja csomagonként változó lehet, pörkölésüket tekintve pedig az espresso profiljainkhoz állnak közelebb.
-
Krajcsi
csendes tag
válasz
rastacsz
#117585
üzenetére
Nekem is élő előfizetésem van náluk, két hetente kapok tőlük 800 gramm kávét. Elején filter-presszó csomagban voltam, ez azt jelenti náluk, hogy egy körben kapsz két fajta kávét, pl egy etiópot és egy kolumbiait, filter és presszó pörkölésben is. Most már csak filtert hozatok, mert rászoktam, így most is két fajta kávét kapok, de egy-egy fajtából két-két ugyanolyan zacsit.
Mindig egy új és egy kifutó kávét választanak, mindig másmilyet kapok. Egyetlen egyszer kaptam 2 vagy 3 hónap különbséggel ugyanolyan kávét.
4 alkalomból kb 3or kapok valamilyen etiópot.
Legtöbbször az "olcsóbbakat" (16.000 Ft/kg) küldik, de van hogy a drágábbat.
Az elmúlt 5 hónapban 1 kávé nem jött csak be, a fele 5/4, fele 5/5.
Presszó pöri az valóban kb roastopus szint, mármint annyira világos.
Én folytatni fogom az előfizetést, nagyon elégedett vagyok velük. Változatos és stabil a minőség. Az általam próbált itthoni pörkölőltől Nekem eddig ők a legfinomabbak. -
Toobee
veterán
válasz
rastacsz
#117585
üzenetére
Én szinte mindig filtert veszek. Már csak azért is, mert a limitált tételek ki se jönnek eszpresszó profillal. Vegyesen iszom presszóként (inkább egy jó blooming, allonge, 1:3-tól vonalra való) és filterként. De szoktam néha eszpresszó porkolest is venni, az sem túl sötét, de a filter meg nem annyira világos, hogy ne működne eszpresszónak. Akkor meg már…

Nekem elég, van, hogy kevesebb is. Mivel hétköznap az irodában fixen van GetUp, így én abból szoktam inni egyet, meg a sajátból is.címke színek alapján lehet tudni azért, hogy mi lesz a jó, meg az izjegyek is fedik a valóságot.
-
rastacsz
tag
válasz
Toobee
#117559
üzenetére
Casmo választéka mindig top? Vagy van abból is ami
szódávalelmegy?
Neked a 4 hétre a 400g elég, vagy mellé még kell beszerezni valamit/valahonnan? én most számoltam, hogy annak ellenére, hogy napi egy kávéra kerestem megoldást, most mégis elfogy napi kétszer 13-14g/espresso, az 800-870g egy hónapra. És ez csak egy fő, ha v60, vagy fp, akkor a feleségem is beszáll.közben fb hirdetésben megnéztem egy pörkölő kínálatát, 3500-3998 a 250-es csomag, a pörkölési szint ismeretlen...
A kérdés, hogy a casmo espresso pörkölés hogyan viszonyul az általam normálisnak tartott pörkölők espresso szintjeihez? Kicsit világosabb, vagy egy szinten van pl a roastopussal, kalmárral? Szóval az espresso-filter vagy a filter pakk a nyerő?
Vagy otthon pörköl valaki filtert?

-
hoffman_
nagyúr
válasz
pető bá'
#117578
üzenetére
ha már lefolyás, Choco Madness, PID 96.5 ami a valóságban szerintem kevesebb, Get Up 92.5 körül kellemes. ez egy dupla akart lenni, átlagos alatti lett, kicsit lassú is elvileg. nem volt sem égett, sem túlkivonatolt, de nem lett jó.
ránézésre pedig szerintem rendben van, ha mégsem, akkor valaki megmondhatná, mi a baj a lefolyással, mit kéne néznem.nekem a pogi sem tűnik szörnyűnek, pici csatornásodást látok talán. de ez én vagyok

-
spanyoll
addikt
válasz
Cathfaern
#117553
üzenetére
Hm. Na majd mindenképp írd meg, hogy mi volt a Laica teszt eredménye! Igazából láttam, hogy ha nem gépbe megy a víz és kell félni a BWT taknyolásától akkor óóóóriási különbségek nincsenek, de azért mégis csak inkább azt venném, amiről a legjobbak a vélemények na.
Az előző teszted olvastam, érdekes
-
brumi1024
veterán
válasz
Cathfaern
#117576
üzenetére
Elég valószínű, hogy ők félremértek valamit, mert a legtöbb tanulmány a témában magasabb számokat talált
Inkább úgy mondanám, hogy nem lehet rámondani, hogy minden arabica tömegszázalékban ugyanannyi koffeint tartalmaz, pláne az egyre extrémebb feldolgozási metódusok után. Sok minden múlik magán a növényen.
Persze sok múlik a konkrét főzési módszernél is espressonál, főleg az arány, de hőmérséklet is befolyásolja.
Az arány is csak egy ideig számít, mert a bemeneti mennyiség hard limitet az egésznek. Az utolsónál is azért ennyivel magasabbak a számok, mert 21g-ból csinálták a presszót, ami 16%-kal magasabb a megszokott(abb) 18-nál.
-
-
Papacoffee
csendes tag
Van valakinek olyan tapasztalata, hogy a VST 18gr perem nélküli kosárnál csak nagyon nehezen áll össze egy sugárba a lefolyás a nyitott karnál?
Ez szinte kávéfüggetlen és az őrlemény finomításával sem tűnik el. Próbáltam papírral és anélkül is. A pogácsa minden esetben egységes, egyben jön ki és nem csatornásodik. A kávé mennyisége 18,5 gramm.
Mielőtt kérdezitek: HX gép/nyomásprofilozó és C40 Red clix, Keresztapper egyengető és Fragola 58,2 tamper az eszköztár.
Továbbá nekem ízben sem annyira megnyerő mint például a Reneka.
Világos pörkölésű kávékat használok. -
válasz
Eugene Roe
#117577
üzenetére
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
brumi1024
#117570
üzenetére
Elég valószínű, hogy ők félremértek valamit, mert a legtöbb tanulmány a témában magasabb számokat talált:, pl.:
1. [link] - kb. 150 mg / dupla (4.2g/L)
2. [link] - 144 mg / dupla
3. [link] - 189 - 252 mg / dupla (itt közel 1:3 arányt használtak).Persze sok múlik a konkrét főzési módszernél is espressonál, főleg az arány, de hőmérséklet is befolyásolja.
Mondjuk ettől még jogos, hogy klasszikus vonalnál a 600 se jó, 450 mg reálisabb szám. 1:3 aránynál viszont reális lehet a 600 is.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
RetepNyaraB
#117573
üzenetére
Értem én, de nem szeretek elköteleződni, hanem magam választhatni. Amúgy sem vagyok otthoni feltétlen híve a gyümölcspokloknak; az asszony tejjel issza, ezek meg úgy eléggé büntetnek. Szóval nekem marad a drágaság elvétve. Egy kiló+\hó mellett az előfizu karcsú is.
Rush@ én a kuglófot pár hete normál arab hőtartományban főztem, kis áztatással (ez javított a kesernyén) és 35mp-t célozva, 1:2 arány, vagy alatta kicsit. Magában nem egy tigris, de cortadonak jó volt.
-
nálam ~680-750 egy átlagos hónapban amit én megiszom (heti 4 nap ho, napi 2 esetleg 3 dupla
), de néha sötétet kívánok, így jött ki hogy ez a 400 kényelmesen elfogy 
ha benéznek ismerősök, akkor itt is eltűnik 1-1.2kg.Többször gondoltam rá, hogy inkább 3-4 espresso-t kellene inni a 2-3 dupla helyett - több élmény kevesebb pénzért
csak az a bajom, hogy a 20-25gr kávén nincs mit kóstolgatni 
-
Rush77
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis update az eddigi tapasztalatokról.
Megjött a nyitott kar. A lefolyással semmi gond nincs azon kívül amit említettem, hogy a nyomás felépülése lehetne picit lassabb is de ennek ellenére jó a gép.A Warda Brazil Premiumból sikerült nagyon jókat húzni (már amennyire éreztem nagyon kellemes volt. Pici csoki-t azért sikerült kiérezni)
Viszont.
Vettem a Bányai csokis kuglófot és valami nagyon rossz. (március 1 a pörkölés)
Már látszatra is sokkal sötétebb mint a Warda, és még 87 fokon 18 grammal is van egy nagyon kellemetlen keserű íze és az illata sem kellemes.
Az arány 18g -> 30g -> 27mp.
Bőrösödik a crema és nagyon sötét is.
Próbáltam picit dúrvábbra venni az örlőt (fél osztás is és 1 osztás is az NZ-n) de akkor meg nagyon gyors a lefolyás. 20mp alatt lezuhan 37g és ízre sem jó.Még próbálom lejjebb vinni a hőt hátha úgy de nincs nagy reményem.
Tippeket elfogadok merre induljak ezzel.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
JackFeryll
#117567
üzenetére
"Gondolom ez durván a 3 dupla kategória/nap, még csak nem is sok."
Kinek mi, az 600 mg koffein per nap
(feltételezve a 100% arabicát) -
-
-
válasz
Toobee
#117561
üzenetére
Pont ezen rágódom én is néhány hete.. 400 gr espresso / hó pont annyi, ami fixen elfogy, és lehet mellé valami mást is venni (vagy fogyasztani a fagyasztóból az alza cafe-t
).
A 800 már nekem kicsit sok lenne, de a 200 espresso + 200 filter túl kevés - mire rendesen beállítom, el is fogyna
-
NagyGL
csendes újonc
válasz
Toobee
#117561
üzenetére
A Giku tényleg jó volt presszóban, úgyhogy én is rendeltem belőle egy filtert is pár napja, tesztelni, hogy presszóra mi a különbség a kétféle pörkölés között
A geshára sajnos biztos választ nem tudok adni - nekem espresso előfizetésem van, a geshákat viszont gyakran csak filterre pörkölik, így az nem mérvadó, hogy én (legalábbis emlékeim szerint) nem nagyon kaptam belőlük 
-
Toobee
veterán
válasz
NagyGL
#117560
üzenetére
Én még csak fontolgatom az előfizetést. Jellemzően filter pörköléseket veszek nálunk, nekem az bevált espresszónak is. Most épp a Gikut bontottam, ez egy nagyon jó kis tétel Brundiból. Szóval engem is érdekel, hogy például jön-e a geshákból is előfizuban vagy csak a polgári tételeket tartalmazza?
-
NagyGL
csendes újonc
válasz
Toobee
#117559
üzenetére
A szállítás sem vészes, nekem sima espresso előfizetésem van most, 2 hetente 400 gramm, Foxpost automatába 12500 Ft/kg-ra jön ki (szállítással). Mivel 2 hetente jön, mindig friss a kávé. (Cserébe nem lehet válogatni - amikor az amerikai kávénak van szezonja, akkor azt kell inni
.)Toobee, én is gondolkodtam viszont az espresso helyett a filter+ espresso szetten... Neked milyen a tapasztalatod? Van valami trend, hogy mi alapján küldenek egyik-másik fajtából filtert vagy espressot? (Mondjuk olyasmi, hogy a filter inkább afrikai stb.)
-
Toobee
veterán
válasz
RetepNyaraB
#117558
üzenetére
CasMo felé érdemes elköteleződni és lényegesen javulnak az árak.
Példa: filter+espresso szett, 4 hetente 400 gramm (200-200 gramm), 48 héten keresztül. Nekem például szükségtelen a futároztatás, közel vannak. Ez így 57600 Ft 4,8 kg kávéért, ami 12.000 Ft/kg. Lehet, elő kellene fizetnem lassan, csak most megint rendeltünk egy nagyobb csomagot külföldről (Shokunin), ott meg igyekszünk ingyen szállításig elvinni a kosárértéket, aztán gyorsan tele is lesz a fagyó. -
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
spanyoll
#117550
üzenetére
Valószínűleg Laica Coffee & Tea lesz a győztes nálam, de még egy tesztet akarok vele csinálni, hogy fair összehasonlítás legyen (lásd: [link]). Illetve BWT Mg2+ nekem egyértelműen jobban bejött, mint a Brita.
De röviden szerintem: Laica Coffee & Tea > BWT Mg2+ > Brita. -
Bazsee71
őstag
válasz
hkarcsii
#117551
üzenetére
A Villa Gréta először a Völgyhídhoz költözött, aztán onnan tavaly onnan is tovább. Úgy tudom a Bagira pörkölte a Maran kávékat, talán ott a kapcsolódási pont.
Egyébként ajánlom még Balatonfenyvesen a kiskéket, eddig akárhányszor voltam, a kávékat az egyik tulajdonos, Niki készítette, igen nagy gondossággal.
-
spanyoll
addikt
Brita-BWT-Laica szentháromságból van most konszenzus (lol), hogy melyik a legjobb kancsós-filteres megoldás? SIma filterhez, aeropresshez és néha bialettivel lenne járatva, ergo a kávégép taknyosodástól nem kell tartanom.
-
brumi1024
veterán
válasz
public NMY
#117546
üzenetére
Nem minden ott kostolt porkoles jott be nekem, de ittam mar nagyon jot.
-
Uyuarasy
tag
válasz
Eugene Roe
#117544
üzenetére
Nem tudom ki(k)nek koszonhetjuk, de a topikban talaltam egy terkepet korabban, elegge naprakesznek tunik.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
public NMY
#117546
üzenetére
Ha a séf van bent, az egész más eredményre vezet.
-
public NMY
csendes tag
válasz
brumi1024
#117545
üzenetére
amikor Veszprémben járok, nem hagyom ki, mert nem igazán van útközben túl sok opció,
nagyon nem dobtam el az agyam sem a helytől (ami ugye minimál), sem a kávétól, de nyilván más az ízlésvilágunk,
az alkalmazott/barista stb viszont nagyon normális, na meg jól is végzi a munkáját, második alkalommal már egy ihatóbb kávét kaptam -
válasz
Peti...(16v)
#117539
üzenetére
Nem szar, csak ittam már ott sokkal jobbat is. Főleg a nyitás után. Sztem szimplán csak egy elcseszett pörkölés volt.
-
eastsider
nagyúr
válasz
Peti...(16v)
#117539
üzenetére
jaja. ez nem a Pozsonyi út

végül a Völgyhíd lett. de még mindig borzasztó volt a dupla, kiöntöttem volna itthon
nem tudom mit csináltak, de fura volt az is, hogy percekig járatták a mazzert kis pihikkel.... azért ekkora forgalom nem voltköszi a többi ajánlást. legközelebb megnézem őket

-
válasz
Peti...(16v)
#117539
üzenetére
Nem a véleményedet szerettem volna degradálni, csak én biztosan keresnék inkább másikat.
-
-
válasz
Peti...(16v)
#117536
üzenetére
Én nem voltam Siófokon a Maranban, de ittam kávézóban tőle, és vettem is. Egyik sem volt jó.
A Bagira a Cirkuszban viszont mindig jó volt. -
Peti...(16v)
tag
válasz
eastsider
#117530
üzenetére
Marannal semmi baj, ha épp nyitva. Sokszor ittam már náluk finomat, de persze kevésbé jót is (ahogy ez bármelyik top kvzóban is előfordul).
Van egy új kvzó a Széplakalsó vasútállomás mögött (Széplak Delikát), asszem Bagirából főznek. Itt még nem ittam, egy próbát megér.
Vagy van a Fő utcán egy Cafe Spirit nevű hely, de inkább klasszik vonal. -
iatti
aktív tag
válasz
Andreaspasco
#117531
üzenetére
így nyolcadiknak ez se rossz
#117322 -
eastsider
nagyúr
Sziasztok!
Siófokon van valahol tűrhető kofi? Maran május közepén nyit :/ -
Andreaspasco
tag
válasz
Melorin
#117523
üzenetére
Akkor ne bonyolítsd túl. Ennyi : How to use french press.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
VLS
újonc
Sziasztok! Víz témában szetetnék segítséget kérni. Eddig DM-Müller desztillált vizet használtam visszasózva a presszó gépemben. Szeretnék otthonra vízkezelőt beszerelni. Melyik jobb választás, 5-lépcsős RO víz visszasózva, vagy BWT bestmax premium szűrőbetét. Köszönöm a válaszokat előre is!
-
Melorin
addikt
Sikerült túladnom a GC-n, így teljesen más vizekre eveznék, az Aeropress a kiszemelt technika. Nézegettem V60, Chemex, egyéb videókat, de mindegyik használata túl komplikált számomra

Szerintetek jó lesz hozzá a SJ + F64 Evo kés vagy az inkább expresso finomságú őrlésre való?
Más: A desztillált vizet enyhén kesernyésnek, szúrósnak találom, még a kotyogós kávén is kiérződik ez az íz? Lehet ezt valahogy semlegesíteni vagy meg kell szokni? -
rastacsz
tag
válasz
brumi1024
#117507
üzenetére
Lehet, mert mellette az őrlő egy molar volt.
@zolnagy
Ha mindkettő ízlett, de mégis más, akkor melyiket tudod minden nap (amíg a csomag tart) elképzelni, munkafolyamatban, ízben, tisztításban, karbantartásban. Mini víztere-kazánja pl tönkre tud menni, mint a classicban?
Sokat iszol hosszúra eresztett/húzott kávét?
A család többi tagjának melyik tetszik jobban? (kávé és pulton helyet foglaló eszköz szempontjából is)Lehet, hogy vakon vagyok, de filter pörkölésű kávét ki honnan szerzi be?
Illetve, egyszerű lever karos gépek, amik kb olympia express cremina jellegűen egyszerűek, használhatók (azaz la pavoni europiccola hibái nélkül) de nem kell eladni az egyik vesémet, létezik? Vagy készíteni kell?
-
sz.zs.
senior tag
válasz
Mano66
#117513
üzenetére
Szerintem semmit. Viszont az szinte biztos, hogy a Kony jóval tartósabb. Niche-ről váltottam C-s Majorra, mert jobb volt a Major ízvilága számomra. Most Kony-t is használok a Major mellett és ugyanezt érzem, ezért úgy gondolom, hogy Niche vs. Kony ízben kb. ugyanazt hozza. Cserébe a Kony-t pumpálni is kell.
-
-
Mano66
senior tag
NZ-ről érdemes Kony-ra váltani. Tudom, hogy az NZ verhetetlen pangóban, de ízben mit tesz hozzá a Kony? Kezd megbarátkozni a feleségem a cserével.
-
hoffman_
nagyúr
képekkel ki hogy áll? készül a konyha koffi sarok, én ezt a digit verizót néztem ki magamnak.
ha esetleg valakinek pont ez megvan, írhatna
ha nincs, akkor nekem viszont meglesz. -
hoffman_
nagyúr
válasz
Toobee
#117504
üzenetére
én hajlamos vagyok a jövőben olyan dolgokon görcsölni, amin (egyelőre) semmi értelme. ez is ezek között van. ha van egy kertem két kávécserjével (tekintsünk el az éghajlattól és mindentől, ami a terméshez kell), két kis cserje vajon mennyi kávét ad egy év alatt? kijön belőle két 250g-os zacsi?
szörnyű tudat ez : ) -
zolnagy
őstag
-
rastacsz
tag
@pbalint
Sok balesetmentes kilométert, vagy mit kell ilyenkor mondani
A pulton nem látom a robot, az 58 maradt, vagy a major mögött bújt el?
Ha jól rémlik, volt neked flair signature is nem is olyan régen, az az 58-hoz hogyan viszonyul, a melegítéstől eltekintve, pl könnyebb-nehezebb megtalálni a sweet spotot, melyik a megbocsátóbb, melyik ízben tisztább (emlékeid szerint) ?Tegnap láttam egy r91-et hirdetve, ma már nem találom, elkapkodták? Vagy fő a határozottság?
@zolnagy
Miért dilemma? Ha világosabb pöri, ízek kellenek, akkor mini, klasszikhoz meg ott a classic (ahogy a neve is mutatja
) -
zolnagy
őstag
Én most kb 1 hónapja újra használom a mini Gaggiát. Szétszedve, kipucolva, tömítések cserélve, és term. a kazánt is letömítettem a Loxeal folyékony tömítéssel.
Most jutottam el oda, hogy a miniGaggia produktuma is ízlik és érzem közte és a GC között a különbséget, de e miatt nem tudom eldönteni, hogy nekem melyik a jobb. Mindkettő másért jó. Már több fajtta kávéval próbáltam a kettőt összevetni. Nyilván egy időben ugyanazzal.
A miniGaggia tisztább ízt produkál, kevésbé szirupos végeredménnyel, de jobban elkülöníthető ízekkel. Előnye, hogy 10 perc alatt gyakorlatilag üzemkész és ha tele a tartály, innen szerintem egy 6 espressot zsinórban le lehet húzni vele, mert ugye itt nem jön be hideg víz a csapoláskor. Ez után már határeset, hogy ellepi-e a fűtőszálat a víz.
A GC sziruposabb, krémesebb végeredményt produkál, de összemosottab ízeket. Lehet a szűrő is közrejátszik, mert a miniGaggiát egyenesfalú 20g-os VST-vel használom (17-17-3 g töltettel), a GC-t pedig a standard IMS gaggia szűrővel. GC-nél persze az arányokkal jobban lehet játszani, ami a miniG-nál ugye kötött.
Szóval most pl a Sirent vertem csapra és mindkettőből ízlett.
Hmm dilemma
-
Toobee
veterán
válasz
pbalint
#117503
üzenetére
Na jó, de mondjuk 10 évre elosztod az árát, akkor már kicsit jobban fest a dolog + maradványértéket is levonhatod, ami a monstani helyzetben akár új ár környéke is lehet. Kicsit elértéktelenednek majd a dolgok, ha beszarik a kávétermesztés is, de ne szaladjunk ennyire előre.
-
pbalint
csendes tag
2650 USD + 200 USD szállítás (isteni szerencsém, hogy ennek a nagy részét még 285-ös árfolyamon váltottam, a többit viszont március közepén kellett, szóval így kiátlagolható egy békeidőben középfos szint
).
A UPS-hez csak a szállítás és preorder mentes számla jutott el, így a vám+áfa az 1950 USD alapján számolódott március 17-i árfolyamon, így 2022-ben nagyon modern módon a futárnak kp-ban kellett fizetnem még ~180k HUF-ot.
Röviden annyit is írhattam volna, hogy kik*rt drága volt...
Egybe összeget direkt nem írok, mert én se akarom tudni.
Ami pozitívum, hogy március 15-én adták fel az USA-ból, és március 18-án már átvettem. -
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Apple asztali gépek
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Motoros topic
- Linux kezdőknek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- GoodSpeed: Ennél jobb Windows 7 Aero Skin nem igen van Windows 11-re (WindowBlinds 11)
- 3D nyomtatás
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Vigneau interaktív lokálblogja
- További aktív témák...
- Gombászkönyvek egyben
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AY Universal USB-C Dock
- CPU: 2 x Intel Xeon(R) E5-2650L v2 1.70GHz, 40 vCPUsvv, 256 GB DDR3 RAM
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 Super 8GB Zalman T4 PLUS FSP 700W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 Gen2 - i5-1145G7 I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

persze ez alapvetően alma-körte.
néha próbálkozom főleg a latte art miatt, akkor azért megiszom..


X2 fő plusz vendégek.



