Új hozzászólás Aktív témák

  • Parci

    HÁZIGAZDA

    válasz jolti #27580 üzenetére

    a silvanónál nem csak a kávés része érdekes a dolognak, az egy sima 3 decis réz bojler a standard ipari fejen, plusz gyári pid. idáig ez ugyanaz, mint egy pid-elt silvia, faema family stb. viszont a silvanónál van egy külön szivattyú és egy termoblokk, amivel a gőzt csinálja. én ezért ugrottam bele, lehet akár egyszerre gőzölni és csapolni is, és ha jókor indítod a gőzölést és még fűt a termoblokk, végig fűtésen is marad, mert nem éri el a termosztát lekapcsolási pontját. magyarán a végtelenségig tudsz vele gőzölni. persze nyilván erőben sehol sincs egy hx-hez képest. még egy okossága van: kikapcsolt pid (és fűtés) mellett is tud csapolni. ez olyankor jó, ha amúgy emelkedő hőkarakterisztikára gyanakszol csapolás közben, mert azon még a pid is ront (vagy épp az csinálja).

    all in all, a tökéletes "dual bojleres" kisgép. és nagyon jó kávékat is csinál, egyedül az érzékeny, világos pörikkel szenvedek vele.

    amúgy szerintem qrva ronda :DDD, de megszoktam. és persze kényelmes minden: oldalt van a víztartály, így látod, hogy hogy állsz. hatalmas csepptálca elöl, bármennyi víz belefér. szép nagy felület a tetején, simán elfér 9 espresso csésze. nem is melegszik túl, csak langyos lesz a csésze (a hx-en 15 perc után tűzforró). a gőz termoblokkja külön kikapcsolható.

    nagyon átgondolt gép :K (ezért nem is tervezem eladni, attól tartok, a vízterítés egész biztosan megoldható valahogy, egy rohadt rézkorong és egy szűrő kérdése az egész)

    [ Szerkesztve ]

    dicranum scoparium + genista pilosa = :)

Új hozzászólás Aktív témák