Új hozzászólás Aktív témák

  • Fall-N

    veterán

    válasz Mezga Aladár #242584 üzenetére

    Ha berohant a csavar és letörik a feje vagy a kulcsnyílás megy szét akkor csavarkiszedő készlet kell. Előtte persze csavarlazítót adni bőven. Azzal ki lehet gyorsan és könnyen szedni. User error amúgy, mert szárazon sosem rakunk semmit össze, csak ha kimondottan a gyártó nem írja elő! Általában olyan helyre nem ajánlják ahol szivároghat a zsír vagy olaj és bajt okoz. Például a V-fékeknél a féktüskére nem ajánlják, mert ha lecsorgó olaj ráfolyhat a fékpofára és baleset okozhat. Ott egy alu vagy acél persely van, ami viseli a súrlódást. Tárcsaféknél sem véletlen van sasszeg általában a fékpofákat tartani. Lehetne csavar is, de ha az ott berozsdásodik...

    A csavar kihajtásánál meg már oly mindegy a nyomaték, mivel az már adott. Kiszedni meg ki kell, de az elvileg csak az elején azonos nyomatékkal megy, mint amivel be lett hajtva, utána már kicsi is elég.

    A kétirányú nyomatékkulcs meg monoblokknál jöhet jól. Persze ha Press Fitnél nem kell. Pedálhoz meg kell villás kulcs adapter, mert nem mindegyik imbuszos a hajtókar másik oldalán.

    Hasaggymeg: Hát kábé. Igaz hülye megfogalmazás volt. Nekem a BBB-t nem lehet túlhúzni, mert kifordul a fej a klikk után oldalra. Sok így működik.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák