Új hozzászólás Aktív témák

  • freddirty

    senior tag

    Régen szerettem már volna egy solar diver-t, szembejött velem az ünnepek alatt az alin egy és most meg is jött. Yelang V1213S solar diver. Pár infó ha valakinek megtetszene:
    - Csomagolás és körítés nagyon jó, szép papírdoboz, kapsz kártyát (óratok is sorszámozott). Szerintem ez jobb mint a Sanmartin/Addiesdrive csomi akik csak kamu sorszám nélküli kártyát és plasztik/műbőr cuccokat adnak. (de hát nyilván ez sem egy Omega/Rolex doboz amit sokáig megtartna az ember szóval mindegy is)
    - jár még hozzá egy ajándék fekete gumiszíj
    - Az óratok maga robusztus (44mm), jó kézbe venni. (én szeretem a masszív tömegű órákat gyerekkoromban kaptam apámtól egy Seiko 6139-et amit imádtam a ropi csuklómon azóta beeégett pedig a csuklóm nem sokat nőtt a 40 év alatt azóta :) )
    - Tok OK, de az alsó szélei nincsenek rendesen lekerekítve.
    - Számlap szép, lünetta is.
    - Óraüveg rendben, nem torzít, zafír szépen összeáll a vízcsepp rajta.
    - Szép a hátlap is.
    - A szíj az a gagyi csörgős típus, lemezcsattal. Csiszolása, lekerekítése rendben van, de nekem kézbe véve ez már kevés, azonnal le is szedtem róla és kapott ideigelenesen egy keki nato-t - de egy fekete jobban állna rajta. Asszem az Addiesdrive-hoz kaptam hasonló fémszíjat (de az az óra 60 USD volt ugye). Ergo nem véletlen az ajándék gumiszíj (de a műanyag szíjakat utálom).
    - A lume ugye pöpec mivel tríciumos szóval best in slot. Úgy ránézésre inkább T25 mint T100, de persze a kínaiak ugye mindent beírnak a listába csak hogy eladják :) De igazából csak hosszú távú használatban van ennek csak jelentősége, mert a T100-ban több a trícium ergo a felezési idő után is több marad. De hát ez egy olcsó óra 10-20 év múlva ennek nincs igazán jelentősége mert úgyis kuka lesz belőle. A lume annyira erős mintha egy jó kis superluminova órával bejössz a napfényről egy félhomályos helyiségbe és ránézel rögtön. Csak ez olyan is marad később is :)
    Movementről nem tudok sokat mondani most, nyilván fél év után majd kiderül mit bír az fényevő akksi benne.
    De alapvetően szeretem, megvan az új workhorse :), csak kéne egy nagyon pöpec nato rá.
    Ja az ára 59k HUF (170 USD) volt.
    Napfényes képek:




    Justforfun :) , lume összehasonlítás, megetetve minden óra a dobozban:
    40 perccel utána:

    fred

Új hozzászólás Aktív témák