Új hozzászólás Aktív témák

  • maj-viktor

    őstag

    http://vs.hu/mind/osszes/a-magyarok-harmada-rosszul-tudja-mekkora-az-afa-0327

    Szeretném már látni a gyakorlati SZJA-ÁFA csökkentést...
    (vagy nem is lenne olyan nagy baj a magas adóterhekkel, ha a fontos dolgokra mennének el... pl. TB - egészségügy, valós nyugdíj, infrastrukturális fejlesztések, stb. nem "ellopják")

    politikamentesen... de az ÁFA rész csak vonatkozik ránk - külföldi rendelőkre is ugyebár (még az egyszeri magánszemélyeknél is, mert ÁFA-t mindenki fizet a boltban - hiperben is... jóesetben... azért is emelték annó, mert "szinte" megkerülhetetlen... pontosabban nehezebb vele trükközni, mint egyéb "bevallandó adókkal"... chipsadót is fizeted a sós/cukros cuccokra beépítve az árba... környezetvédelmi-t is a PET-palackokra, fémdobozokra, tranzakciós költséget az éves bankkártyadíjba emelve, telekomadót, meg magasabb percdíjjal/havidíjjal, mint volt, szal minden átvan hárítva ránk...)

    Mai napig nem értem az alapélelmiszerek ÁFA-jat miért nem tudják csökkenteni / minimális szintre rakni vagy akár 0-ra... ahogy sok más EU-s országban akad rá példa... kenyér-víz-tej-liszt, stb. (persze gazdaságpolitikai okai vannak, mert a költségvetés nem kis hányada az ÁFA)

    (#55343) Ad-m
    Köszi, igen a magyar / EU-s adószám, azért bíztató a számlán... (bár amúgy én láttam már "bedőlni nagy műszaki áruhazát"...nem is egyet... de az már nem az én "bajom", ha amit kifizetek, azt megkapom! (azthogy ki / milyen adót hova fizet be, nem az én dolgom ellenőrzni... azért van a NAV, milyen hasznük van - költségük van - nyereségesek-e... hacsak "papíron is"... stb.)

    [ Szerkesztve ]

    JunkieeeBoy.blog.hu - FaceBook.com/MadeInCsajna & FaceBook.com/DronHUN

Új hozzászólás Aktív témák