Új hozzászólás Aktív témák

  • Magnum_

    nagyúr

    válasz Tauka #191307 üzenetére

    Ptk.
    6:101. § [Fogyasztó joglemondó nyilatkozata]

    Fogyasztó és vállalkozás közötti szerződésben semmis a fogyasztónak a jogszabályban megállapított jogáról lemondó jognyilatkozata.

    6:157.§ [Hibás teljesítés]
    (2) Fogyasztó és vállalkozás közötti szerződésben semmis az a kikötés, amely e fejezetnek a kellékszavatosságra és a jótállásra vonatkozó rendelkezéseitől a fogyasztó hátrányára tér el.

    6:158. § [Hibás teljesítési vélelem]

    Fogyasztó és vállalkozás közötti szerződés esetén az ellenkező bizonyításáig vélelmezni kell, hogy a teljesítést követő hat hónapon belül a fogyasztó által felismert hiba már a teljesítés időpontjában megvolt, kivéve, ha e vélelem a dolog természetével vagy a hiba jellegével összeegyeztethetetlen.

    Bar a 6.konyv diszpozitiv (attol el lehet terni), kiveve ott, ahol nem engedi a torveny az elterest.
    Ez a resz ilyen, de azzal, hogy Neked kell bizonyitani, hogy hiba az autonal fennallt a szerzodeskotes idopontjaban, ami nehez, koltseges. Foleg, hogy hasznalt auto vasarlasnal a vevo nagyobb kockazatot vallal, amirol tudnia kell.
    Tehat a kellekszavatossagrol nem kell lemondanod, de a szerzodes azon resze semmis is lesz (a kerdes erre iranyult), de a _garancialis_ igenyek sem ugy mukodnek, mint pl egy uj laptop eseteben.

    I humbly and respectfully decline™

Új hozzászólás Aktív témák