Új hozzászólás Aktív témák

  • MonkeyBird

    csendes tag

    Sziasztok!

    Ehhez a konfighoz milyen tápot ajánlanátok, ez munkára van és a mostani tápban leált a venti tegnap (le is kapcsoltam), nem cserélem benne, teljesen új tápot akarok az viszont sürgös.

    Asus P8B75-V
    I3-2120
    HD5570 1GB DDR3
    2*4GB Kingmax DDR3 1333Mhz
    Blu-Ray író
    4 db 2TB Samsung F4 SataII
    1 db 128GB SSD
    alkalom és felhasználástól függően 4-5 USB-s eszköz ami onnét is kapja az 5v tápot, Midi Keyboard, Drum Pad és egyebek valamin webcamera.

    Felső tápos házam van, ugyan nem tervezem lecserélni, de a későbbiekre is gondolva és ha már új táp akkor ezt is számításba véve szeretnék vásárolni lévén jó esetben tápegységet sem 1-2 évente vásárol az ember
    A kérdés, hogy elég e 400W vagy legyen 500W. Zenélésre (szerkesztés, készítés) és videozás (videóutómunka) Full HD 1080p és sok esetben teljesen tömöritetlen hang és video vagyis több száz GB adat a vinyok sokat mocorognak.

    Ami lényeges a sok HDD miatt, hogy 6 db sata tápcsatlakozó nem lenne hátrány ezeket a molex Y osztokat nem szeretem a kontakt hibák miatt jobb ha már rögtön rajta van magán a táp saját kábelein a kellő mennyiség.

    Úgyan kiváncsiságból megnéztem az Asus PSU kalkulátorát de észrevételeim alapján ezek túlszámolnak bőven sok esetben a valós szükségletnél, nem azt a 2-3 ezer forintot sajnálom a nagyobbra de ahogy mondani szokás ágyúval se akarok verébre lőni. Erre konfigra 450W-ot számolt próbaképpen egy HD7770-es karival számolva pedig 600W-ot.

    Én több választási lehetőség közül ezt néztem ki: CTG-500-80P a kérdés, hogy elég lenne e.

    Előre is kösz a segítséget és válaszokat.

    [ Szerkesztve ]

    Ha te nem kaparod ki a gesztenyéd, azt más sem fogja, de a magáét minden bizonnyal.

Új hozzászólás Aktív témák