Új hozzászólás Aktív témák

  • Jegesmaci81

    aktív tag

    válasz csacsi77 #39421 üzenetére

    "A legtöbb kérdezőnek fingja sincs a fotózásról, az ISO-rekesz-záridó értékekről, a PDAF<->kontraszt alapú AF-ról, 4K-ról stb."

    Ez valóban így van. Viszont aki néhány alapvető fogalommal sincs tisztában annak semmiképp sem javasolnék kompakton kívül semmit.
    Én a kezdők és tudatlanok táborát erősítem (gondolom ez a hozzászólásaimból is kitűnik). Pár éve egy kompakt géppel fotóztam egy különösen rossz fényviszonyokkal rendelkező templomban (vaku használata tilos). Nos odáig jutottam, hogy a fotókon bár látszódott minden, a végtermék értéke mégis kb 0 volt. Úgy voltam vele, hogy olyan nincs hogy ne tudjak 1 épkézláb fotót csinálni egy templomban. Elkezdtem beleásni magam a fotózás alapjaiba. Odáig jutottam hogy rájöttem sem én sem a gépem nem alkalmas fotózásra éppen aktuális tudásommal. Vettem egy olyan kompaktot (canon s5 IS) amin legalább pár manuális beállítási lehetőség volt és az akkori tesztekben nem szerepelt olyan rosszul. Azóta eltelt jó pár év és most jutottam el oda hogy megérje kicsit több pénzt ölnöm a fotózásba.
    Egy szép fotó minősége, értéke nem csak a gép képességeitől függ hanem a fotósétól is és szerintem az nem jó ha egy rendszerben maga a fotós a leggyengébb láncszem.
    Persze lehet reménykedni abban, hogy aki ide betéved olvasni és kérdezni (mint én is) az már a fent említett fogalmakról tájékozódott és tisztában van azzal hogy végül mit is vár el saját magától fotózás terén.

Új hozzászólás Aktív témák