Új hozzászólás Aktív témák

  • windy

    tag

    válasz Chaser #32396 üzenetére

    Igen, mi telepítettük a szóbanforgó klímaberendezést. Azt gondolom, hogy kollégáim szakszerűen dolgoztak, és a telepítéssel nem is volt gond. A kültéri egység kondenzvizét nem is szoktuk bekötni sehova, esetleg, ha külön kérik. Az ennek a hátulütője, hogy ha a megrendelő kéri, hogyí kültéri egység kondenzvizét is kössük be vagy vezessük el valahova, akkor az azzal jár, hogy kötelező lenne beépíteni a tálcafűtést és az elvezető cső fűtését is. Ezt meg nem mindenki akara kifizetni.

    A wifi modul valami miatt nem jól működött együtt az adott routerrel, kicseréltük, azóta úgy tudom, rendben van, amit elhoztunk, az is működik azóta tökéletesen, tehát nem volt hibás darab. Így nem lehet igazából tudni, hogy a router vagy a wifi modul volt a hunyó.

    És akkor a fő probléma : a klíma büdösödése. Jelezte számunkra Chaser, hogy rossz szag árad az újonnan felszerelt Daikinból, és hogy ő utánaolvasott, és a Daikinokról sokan írják, hogy büdösek. Én ezt nem tudom elfogadni, mert sokezer Daikin készülék nem büdösödik, és azokból több száz, sőt ezren felüli a szám, amit mi telepítettünk. Mindenképpen telepítési hibára gyanakodtam, ezért küldtük ki a szervízes kollégát, hátha talál olyan hibát a kondenzvízelvezetésben, ami okozhatja a büdösödést. Tehát nem az volt a feladata, hogy kitisztítsa a klímát, hanem, hogy a telepítés hibáját felderítse, és ha talál ilyen hibát, akkor azt megszüntesse.

    Az én véleményem szerint a klíma büdösödésének túl sok oka nem lehet. Amire én gondolok az

    1., A gyártó olyan anyagot használ (ragasztóanyag, festék, stb. , ami vízzel (kondenzvíz) érintkezve büdösödik. Ezt az eshetőséget nagyjából kizárnám, mert mint említettem, sokezer Daikin klíma nem büdösödik.

    2., Telepítési hiba. A kondenzvíz nem folyik el rendesen, valamennyi bennmarad a csőben, vagy a csepptálcában, és az bepang, elszaporodnak benne a szagokat gerjesztő baktériumok, ettől fog büdöset lehellni a klíma.

    3., Az adott lakás levegőjében létezik valamilyen anyag, ami nedves közegben hamar bomlásnak indul, és már a hőcserélőre lerakódva is büdöset gerjeszt.

    Amikor az ügyfél megkeresett minket ezzel a problémával, NEM az volt a reakció, hogy olyan nem lehet. Ez nem igaz. Egyszerűen azt mondtam, hogy nem értem a dolgot és nem is tudok érdemben hozzászólni. Nem is keresném az okokat, mert ilysen mélységekben nem akarok belemenni sem a biológia, sem a kémia rejtelmeibe, hogy mi és hogyan lesz büdös a klímaberendezésben, hanem egyszerűen kicseréljük a beltéri egységet, csere folyamán a kondenzvízelvezetést nagy odafigyeléssel csatlakoztatjuk, és akkor remélhetőleg megszűnik ez a probléma. Ezt az ügyfél nem kérte, így nekem több ötletem nem is akadt. Mivel az én közelemben, lakásomban, munkahelyemen nincsen büdösödő klímaberendezés, így vizsgálgatni, kisérletezgetni sincs módomban. Ezen felül én úgy érzem, hogy amit tudtam én megtettem, hogy probléma megoldódjon.....de ehhez azért az ügyfélnek is partnernek kell lennie.

Új hozzászólás Aktív témák