Új hozzászólás Aktív témák

  • kozyadam

    tag

    Sziasztok!

    Szeretném a jelenleg meglévő, UPC-s (vagyis most mar Vodafone-os) routert lecserélni valami jobb megoldásra. A jelenlegivel a wifi szakadozik, nehezen lehet pl. Messenger-en, Discord-on beszélni, és céges Teams meeting-eken is szaggat a hang. Disney+ és Netflix közben is sokat tölt a rendszer.

    A jelenlegi router a padláson van, a ház közepe körül, a képen zöld X jelöli. Az új eszközök lehetséges helyét kék X jelöli. A piros X-ek további RJ45 csatik, amikből legalább 1-2 használva lesz.

    Olyan megoldást keresek, ahol két eszköz adna wifi-t, mesh rendszerben, de a kettő között lehetőleg vezetékes kapcsolat legyen, talán az stabilabb hálózatot biztosít. Ezen felül jelenleg egy PiHole ad a házban reklámszűrést, DNS és DHCP szervert, ezt a jövőben is szeretném használni.

    Egy szett ASUS ZenWiFi XD6S-re gondoltam, hogy jól le legyen fedve a teljes ház és a kert egy része is. Ezzel megvalósítható az elképzelésem, vagy érdemes másban gondolkozni? Le kell cserélni a Vodafone-os routert (mármint az csak bridge módban maradna), vagy annak a router része maradhat, és csak valami wifi eszköz kell, ami nem csinálna routing-ot?

    Előre is köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák