Új hozzászólás Aktív témák

  • azbest

    félisten

    Tegnap nekem is sikerült beüzemelni az skr 1.3-at a tarantula mks gen 1.3 -ja helyett. Hr4988 stepperekkel, egyelőre 16 microsteppel, mint ahogy az mks integrált a4982 is volt. Összenéztem én is a videókat, a facebook csoportjukban lévő marlin forrást - mivel ott van a módosítás előtti és utáni két konfig fájl is, így össze tudtam diffelni. Meg persze a tarantulához használt marlin konfigokat. Így már kb minden képesség megy, ami volt a másik menüjében. Jelenleg ilyen módosításokat csináltam, amivel két teszt nyomtatást már végeztem.

    Pár kisebb tötyörgés volt: azt hittem meg kell fordítani az lcd kábelt, de kiderült, hogy a tarantuláson is ugyanolyan irányban volt, mint az mks-en. Nem fordított a csati, ellenben lehet rossz a jelzés a nyákon a key pin irányára. Úgy láttam a reprap smart lcd kontrollerem olyan klón, amin nem fordítva van a csatlakozó.

    Aztán a stepperek körül bénáztam kicsit. Azt hittem megáll kézi, menüs mozgatáskor is ha endstoppot megnyomom, így azt hittem nem működik a stepper. Persze valójában működött.
    Az y homing volt még vicces, mert a marlin1.1.x easy configos moddolt repóban, amit használtam, valami trükkös módon van megfordítva az y motor iránya. Persze szimplán csak megfordítottam végül itt is.

    Úgy látom, hogy ez a board és stepper kombináció már így is sokkal kevésbé mutat salmon skin effektet (ugyanazt a gcode-ot használva), mint a gyári board integrált vezérlője. De átkofigolom 128-asra, mivel a hr4988 (a4998 klón) tud 64x és 128x-et is és állítólag úgy még halkabb is. Meg így nincs lassulgató fejmozgás, mivel van elég számítási teljesítmény. A gép zajossága talán kicsit így is csökkent, de nem vagyok benne biztos, mert előtte már feltettem a motorokra zajelnyelő tartókat, ami már hatalmas változást hozott.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák