Új hozzászólás Aktív témák

  • honfoglalo

    senior tag

    válasz ottoarc #10022 üzenetére

    Én is vettem. (Fuze-t)
    Micro SD-vel lehet bővíteni nem összetévesztendő a (sima) SD-vel. A nagyobb tárhelyet biztosító kártyákat nevezik SDHC(HighCapacity)nak. Én is most rendelek egyet, kezelni szerintem az összeset tudja, a probléma avval volt régebben ha sok "db" szám volt, mert azt nem tudta kezelni, de ez a firmwire frissítéssel megoldódott. 16Gb-os kártya a legnagyobb, elvileg van 32-es is, de még nem láttam, illetve az egyelőre nagyon sokba kerülne, lévén, hogy csúcsmodell (lesz).
    Itthon 14k a legolcsóbb (amit láttam, pixmania lehet, h olcsóbb..), ebayről 10k alatt megvan szállítással együtt.
    Több márka is fellelhető, de pl. többen írták, h. a Kingston-nal voltak bajok, ha videót raktak nem játszotta le, stb. Mivel nagyjából egy ár, érdemesebb a Sandisk-ot venni sztem.
    Sandiskon belül a kártyák közötti különbség: írási sebesség Class 2 (2MB/s, class 4= 4MB/s...) az SDHC-k nagy része Class 2-es, van még Ultra, és Ultra II, ami 6 illetve 15 MB/s, ezek írási, NEM olvasási sebességek, tehát azt határozzák meg, hogy mennyi ideig tart rátenni az adatot (pc-ről). Az ultra kb. 2x annyiba kerül, szvsz nem éri meg, fotósoknak ajánlott inkább.. A Class 2 zenehallgatásra teljesen jó.

    Tokot nem láttam itthon, én azt már megrendeltem ebayről. Ezt rendeltem, van még több fajta, érdemes körülnézni..

Új hozzászólás Aktív témák