Új hozzászólás Aktív témák

  • k1csi

    senior tag

    válasz KTTech #10017 üzenetére

    Ha megnézed a Clarkvision full well capacity ábrát (Figure1) az elmúlt 5 évben gyártott szenzorok nagyon szoros korrelációt mutatnak a pixel területével és marginális a technológia variancia (a korábbi szenzorokat felejtsük el).
    Röviden: Érdemes lenne belenyugodni, hogy a 5dmkIII-nak kb. csak 1 Fé előnye van a Nikon D5100-hez képest a csúcsfényeknél miközben a kiolvasás zajában 3Fé hátránya van alacson ISO-n.

    És ha belegondolsz ezen a mikrolencse nem fog javítani, hiszen pont az a lényege, hogy több fotont gyűjt azaz könnyebben telítésbe viszi a pixelt azaz kár idekeverni.

    Nyilván a kis pixelek nem tesznek jót a D800 dinamikának sem, de ha a kiolvasás zaja jó, még lehet jobb mint a 5DmkIII összeségében.

    Vsz valami Canon marketinges agymosáson eshettél át ha úgy látod a DPreview RAW képeken, hogy 4x annyi ISO-n hozza a mkIII azt amit az mkII. Dupla ISO-n rosszabb, azaz max. 2/3 Fé javulást némi jóindulattal (nem érdkel milyen progit használtak a RAW konverzióra).

    Kit érdekel mi volt 10 évvel ezelőtt. Én azt nézem mi van most 2012-ben és az sajnos elég elszomorító így canonosként...

    Amit a fotózásról szeretnél tudni Chuck Gardnertől: http://super.nova.org/DPR/

Új hozzászólás Aktív témák