Új hozzászólás Aktív témák

  • p_adam

    addikt

    válasz papaya #37261 üzenetére

    Nem erről van szó, a két cég máshogy gondolkodik.
    A Canon esetében mindig meg van határozva, hogy melyik modellnek nagyjából mi a célközönsége.

    Egy csomó ember videózik Canon gépekkel, és most a korábbihoz képest elérhetőbb ársávba került egy olyan darab, ami minden eddiginél többet tud (4:2:2 10-bit külső felvevővel) és könnyebben használható erre a célra (természetesen bizonyos korlátozásokkal) a színek, követő AF amennyire lehet tökéletes, stb. És emellett igen jó állóképek készítésében is, tehát emiatt is meg lehet vásárolni, ha valakinek elegendő a tudása.
    Meg ugye ez a kettő egyben.
    De még vlogolásra is biztosan lesz, aki képes és megveszi (vagy lecserél egy 6D Mark II-t), mert ez EF-S objektívekkel is kompatibilis, tehát 4k-ra is jó akár crop akár FF objektívvel, de 1080p-re úgyszintén.

    A Nikon ehhez képest stabilizálással és olcsóbb árazással "nyit", viszont a régebbi objektívek nem feltétlenül olyan szélesen támogatottak mint a Canon, ezért is került ki már most egy teljes 3 éves roadmap.
    Videóban óriási ugrás, de azért nem ez lesz a szabvány, amit használnak.

    Persze egy régebbi modellt szürkeimportban diszkont áron mindig meg lehet venni (sőt, ajánlott is, ha valaki a "best buy" kamerát keresi a kockázatok figyelembe vételével), mint egy vadonatújat, ami mögé egy új rendszert fejlesztenek, ez eddig sem volt semmivel se különb szóval ezeket az összevetéseket se értem, nyilván ez is lesz majd ilyen boltban. Valószínűleg még így is drágábban, de videóra összességében csak sokkal modernebb és könnyebben használható, szóval nem mindig csak az árat kell nézni...

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák