Új hozzászólás Aktív témák

  • p_adam

    addikt

    válasz PuMbA #37336 üzenetére

    Itt egy elég nagy tévedés van az elméleti pontozgatás és a gyakorlat között, én használtam sokáig modern APS-C szenzoros gépet és állítom, hogy dinamika ide v. oda de nem jobb a képe, mint az 5D-nek (alkalmasint nem is számottevően rosszabb), de feltételezem, hogy nincs teljesen félre exponálva egy kép.
    Arra valóban jók ezek a +5 értékből visszahozom "tesztek", hogy megmutassák hogy egy szenzorból mennyi facsarható ki, de a gyakorlatban ennek nem sok jelentősége van, ha valaki nem éjjel-nappal HDR képeket gyárt (amiket több expóból is meg lehet csinálni)
    Sőt, ha pl. valaki azt szereti, ha sötétebbek az árnyékok és nagyobb a globális kontraszt, az csak még jobban eltünteti a zajt.

    Hiába van egy 80D-nek 'papíron' jobb dinamikája egy 6D Mark II-höz képest, hozzá való gyorsabb objektívek nélkül ez nem sokat jelent.

    Visszatérve az eredeti kérdéshez: attól függ, hogy milyen objektíveket terveznél használni hozzá (együtt célszerű a kettőt kigondolni, nem az egyiket, aztán utólag választani hozzá valamit), a FF olcsóbb fényerős fix objektívekkel jobban el van látva (és persze akkor az ISO-t sem feltétlen kell magasra tolni), az APS-C-re meg pl. van jó és olcsó nagylátószögű zoom, a 10-18mm f/4-5.6 IS STM meg a sima kit objektív is filléres tétel.

    Itt elég jól el van magyarázva, hogy mik is az 5D Mk1 előnyei.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák