Új hozzászólás Aktív témák

  • Donki Hóte

    veterán

    válasz Vanir #38427 üzenetére

    A videófelvétel leállása szerintem nem a kártya miatt van, nekem is volt 500D-m, eléggé tré kártyákra is hibátlanul vette a videót.

    Élességet csak úgy állít videózás közben, ha nyomkodod az AF gombot, de mivel nem kontraszt érzékelős az AF benne, ezért vagy eltalálja, hogy merre induljon élességet keresni, vagy nem (ebben az esetben egerészik párszor oda-vissza az élesség állító motor, ami nemcsak a kép élességét rontja el 5-10 másodpercre, hanem még jól bele is hallatszik a felvételbe). Zoomolni a fenti ok miatt szintén nem lehet videózás közben, a zoomolás elállítja az élességet (az olcsó obik többségében), aztán keresi az élességet másodpercekig.

    Fénymérés van videó közben, de csak automatán működik, te kézzel nem tudsz se ISO-t, se rekeszt állítani videózás közben.

    Sajna külső mikrofont nem lehet a géphez csatlakoztatni, a belső mikrofon pedig a legkisebb szélben is nagyon zajos, szóval ez se az erőssége :(

    Az 500D volt az első középkategóriás Canon DSLR ami már tudott videót felvenni, de biza eléggé alapfokon sikerült ezt a funkciót megvalósítani benne, én pl. pont azért adtam el, mert nem túl jó videófelvételeket lehetett vele készíteni, ha meg éppen jó lett volna, akkor a fenti problémák miatt elég sok részt ki kellett vágni a felvételből :(

    [ Szerkesztve ]

    Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.

Új hozzászólás Aktív témák