Új hozzászólás Aktív témák

  • szaki58

    aktív tag

    válasz Zoliee #100065 üzenetére

    Remus 386-nek megírtam a válasz, abban szerintem Te is választ kapsz a kérdésedre. Nem ugyan az a DAC, de majdnem. (One és sima). Sundara-Susvara! Nem estem hanyatt a Susvarától. (biztos vagyok benne, hogy sokan soha nem jutnak el oda, hogy egy ilyen kaliberű fejhallgatót a fejükre vegyenek (normális körülmények között, és nem High End Shown). Nagyon, de nagyon meg kell hajtani! Ha erre valakinek nincs pénze, vesse el a Susvara vételét (akkor is, ha magára a fejesre lenne gázsi). Nálam vot, komoly rendszerrel, de nem biztos, hogy a HEK SE-vel elcserélném (vagy már öregszem :DD ) Nem ér annyival többet egy átlag meghajtással. Nem volt "hűha" érzés!! A "nem átlag meghajtásról" nem szeretnék beszélni, tudom, hogy mi lenne a lelke.
    Felhívom egy másik fórum társunk beszámolójára a figyelmet. "letoltobeze" írt egy hosszabb szösszenetet a Gradoval való találkozásáról. Nos, az óta szert tettem az övéhez hasonló, de talán a gradós társadalom által kedveltebb tipusra: Grado RS2e.

    Hasonló érzéseim támadtak, mint neki! :) Nagy a gond, mert ugyan nem hajt a tatár, de döntenem kell, hogy a High-end Hifiman HE1000 SE, vagy a Grado RS2e marad. A kettő között óriási az ár differencia, na de a hang differencia is akkora? Két külön világ. A Hifiman valóban gyönyörű hangú fejes, a Grado meg egy belevaló, magával ragadó fejes. A Hifiman távolabb teszi a zenészeket, de igen jól pozicionálja, valamint talán egy picit lágyabb a mélye, míg a Gradó a pofádba nyomja a zenét, piszok mélyre le megy, és hallod (mert nagyon-de nagyon részletes) azt, hogy meg gyantázták-e a vonót! A rezesek rezesként szólnak, amit talán egy picit (és itt azért mindig leheletnyi finomságokról szólok) a Hifiman felpuhít, nem hallod, amikor a hangképzést megindítja a zenész a fúvókán. A Gradonál hallod!!

    Szóval lehetne a kettőt még elemezni( ezt teszem hét végén) de két külön világ. Itt már az ízlés szabja meg, hogy melyik lesz a befutó. Sokan tartanak (el sem tudtam eddig képzelni!) kettő, vagy több fejest más-más zenékre. Hát itt lehet, hogy ez áll fönt, mert bizony bugisabb számoknál (Dr. Lonnie Smith) könnyen lehet, hogy a "nagy" HEK SE-t szívesen lecseréled egy Grado RS2e-re, már csak azért, hogy tényleg élvezd a zenét!

    Bocsánat, de max két mondatban akartam válaszolni, de hátha okosodik más is tőle.

    ui: a haver ma el vitte az RS2e-t, össze veti a Susvarával :C . Azt nem veri meg értelem szerűen, de a másik drága fejesének lehet, hogy be fog tartani.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák