Új hozzászólás Aktív témák

  • Chase

    csendes tag

    Helló!

    Adott egy 8 GB-os SanDisk MicroSD HC kártya, Nokia 7230-as telefonban volt használva. A Nokia PC-s szoftvere (Nokia PC Suite) jelezte, hogy szofverfrissítés elérhető a telefonhoz, el lett indítva a frissítés (sehol egy szóval sem jelezte, hogy a frissítés előtt vegyük ki a memóriakártyát), szépen le is futott. A telefon újraindult és kódot kért a memóriakártyához, tehát a szoftverfrissítés bekapcsolta a kártya jelszavas védelmét és beállított valamilyen jelszót, nem 0000, 00000, 1234, 12345, stb… Soha nem volt lejelszavazva előtte a kártya, innentől kezdve használhatatlan.
    Próbáltam megformázni Windows, OSX, Ubuntu oprendszeren beépített és külső kártyaolvasóval, de sehol nem lehetett, nem is érzékelte, hogy benn van az olvasóban.
    Telefonos boltban egy segítőkész eladó segítségével betettük legalább 10-féle Nokia telefonba, okos és buta telefonokba, mindegyik felismerte és kérte a jelszót. Formázni nem engedte.
    A legtovább egy Sony Ericsson telefonnal jutottam: felismerte, érzékelte, hogy jelszavas, felajánlotta a formázást, de ahhoz is kellett volna a jelszó.
    Kb. 6-féle fényképezőgépben, Androidos és WP-s okostelefonokban, táblagépekben próbáltam megformázni, sehol nem lehetett a jelszó nélkül, a legtöbb készülék (főleg a fényképezők) fel sem ismerte.
    Írtam a Nokia supportnak is, nem válaszoltak.

    Valami ötletet várnék, hogy milyen módon lehetne ezt a kártyát megformázni!?

    Biztos, hogy nem volt normális a Stalker-bárban a jávai táncosnő!

Új hozzászólás Aktív témák