Aktív témák

  • t72killer

    titán

    LOGOUT blog

    válasz Degeczi #16021 üzenetére

    Nem 1000%-os megoldás, külön hűtött CCD lenne az igazi. Viszont az egyrészt egy közép-felső DSLR váz árában van, másrészt extra áramforrás kell neki (komolyabb 12V-os akksi) - nem kifejezetten az a műszer, amit az állvánnyal, mechanikával hátizsákba pakolok és felmegyek vele a hegyre.

    Hotpixelek: bizony vannak szép számmal egy hosszabb expónál, ezt dark-frame-mel (vagy ahogy nevezted másodexpóval) szVsz ugyanúgy el lehet majd távolítani, mint régebben. Az, hogy a szenzor jobban hotpixelesedik, mint az elődje, valószínű a HPS algoritmus megváltoztatásának köszönhető (nem tud eltávolítani iker-hotpixeleket).

    Ha minden jól megy, ráveszem a D90-nel rendelkező kollégámat, és csinálunk egy direkt összehasonlítást kellően sötét ég alatt, különböző ISO-knál. Kíváncsi vagyok.

    Én inkább azon a véleményen vagyok, hogy maradjon bent több HP, amit én a dark levonásával kiretusálok, minthogy az x magnitúdónál halványabb csillagokat mind kiszedje (ezért használt eddig az asztrofotósok 90%-a canont :((( )

    Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

Aktív témák