Aktív témák

  • t72killer

    titán

    LOGOUT blog

    válasz cOxeR #16031 üzenetére

    Igazából az a lényeg, hogy a fotós jó beállított portrékat tudjon csinálni és eseményen (akár egy újpest-fradi meccs) jól tudjon pillanatokat elkapni.

    Amit még csinálnék (főleg kezdőként), hogy felmérném pár nappal a lagzi előtt a terepet, hasonló napszakban, csinálnék pár képet olyan beállításokkal, amit várhatóan élesben is fogok.

    Egy nálam jóval jártasabb kolléga itt ír egy csomó jótanácsot és a felszerelését is bemutatja.

    TeeJay, ha elvállalod, mindenképp ajánlom, hogy a fenti leírásból indulj ki (itt a fórumon mi csak kb kiegészíthetjük a kollégát), ha valamilyen cuccod/lencséd hiányzik, akkor 1. kérj kölcsön/bérelj, ha lehet ilyet Mo.-gon 2. gondold át, hogy tudod-e helyettesíteni.
    Ahogy többen is írták, minimum egy fényerős, hosszabb obira (2.8/70-200, 1.8/85 v vmi ilyesmi) szükséged lesz a templomi és a polgári esküvőhöz.
    A 35mm-es nem jó, mert azzal túl közel kell menned, ami nem feltétlen kivitelezhető.

    #16030: noigen, én otthoni házibulit sem fotózok valamilyen diffúzor-megoldás nélkül, a gyomrom felfordul a telibevakuzott arcoktól (ja, és egy "fotós" haverhoz már majdnem hozzávágtam egy vázát, hogy hagyja abba a vakításomat). Totál ingyen is megoldható a dolog a vaku megfelelő anyagba történő bebugyolálásával (volt, h kínomban papírzsepkendőt gumiztam rá, és szépek lettek az eredmények). - ja, egy "apróság", mielőtt a kollégát erre bíztatom, ilyen barkácsmegoldásnál feltétlen tesztelni kell az eredményt... Az esküvőt nem fogják újracsinálni.

    #16035: " legalább a hölgynek tetszen amit majd csinálsz" Kritikus pontra tapintottál rá, a női nem rendkívül nehezen kezelhető, ha a saját magáról készült fotókról van szó. Legtöbbször (90%) nem a technikával, hanem saját magukkal elégedetlenek, erre oda kell figyelni a sokféle beállításnál. (különböző arckifejezések is el legyenek kapva, stb).

    [ Szerkesztve ]

    Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

Aktív témák