Aktív témák

  • kricsi81

    senior tag

    válasz Degeczi #16041 üzenetére

    Ugyanezt akartam írni.
    Nem tudom miért mondja mindenki azt (hallottam már olyat hogy Nikon napon mondták...), hogy jobb az SB-800 az SB-900-nál? :U
    Kicsit erősebb, sokkal jobban/kényelmesebben/gyorsabban állíthatóak a paraméterek rajta, és ha már ott tartunk, hogy a 800-ashoz csatlakoztatható 5. elem is (amit egyébként macerás lehet tölteni) amivel gyorsabb lesz, akkor is a 900-as nyer szvsz: igaz, hogy 5 vs 4 akkuval hajszálnyit gyorsabban tölt újra a 800-as (kb annyival mint amennyivel gyengébb), de ha annyira kell a gyorsaság, érdemes egy akkupakkot csatlakoztatni a vakuhoz, és az SD-9-be több akku tehető, mint az SD-8-ba.

    Az SB-900-nak még a zoomja is jelentősen nagyobb átfogású. A 800-as is túlmelegszik, felrobban, elromlik (gondolom ez a véglet) sok villantás után, csak ennél a típusnál nem figyelmeztet erre semmi...

    Egy asszisztens alkalmazása szerintem nagyon hasznos lehet esküvőfotózásnál. Egy haver pár ezer (5-7-10) forintért szerintem elmegy segíteni, cipeli a táskát, állítgatja a vakukat ha kell, rárakja az obikra a kupakokat, stb.

    Ijk: egy akkupakk stúdióvakukhoz nem 20kg, max 8kg, de inkább 5-6 (profibb Profoto meg hasonló márkáknál ennél is könnyebbek a lítiumos akku miatt, de mondjuk kb kizártnak tartom, hogy Magyarországon akárki is használna Profoto felszerelést esküvőfotózáshoz...).
    Szerintem 3 rendszervaku sem kell amúgy.

    [ Szerkesztve ]

    kovacsrichard.hu

Aktív témák