Aktív témák

  • Freddy76

    addikt

    Na, két topicból már okosodtam, most jövök ide :) . Az úgy kezdődött, hogy a hat éves (maga idejlben csúcs) kompakt helyett akartam venni egy új kompaktot. De rájöttem, hogy a mai kompaktok nem nyújtanak feltétlenül jobb képminőséget. Így a kompaktos topicban olvasottak hatására elkezdtem keresgéni a MILC-ek között. Majd le is cövekeltem a Panasonic DMC-G2 mellett (14-42-es kitobival), de a cserélhető objektíves topikban olvasottak miatt elkezdtem nézegetni a dslr gépeket, egész pontosan a Nikon d3100-at, 18-55 VR kitobival.

    Ez a gép már a plafon árban, vagyis efölé (most 130e) már nem mennék. Érdemes egy ilyen dslr-el elkezdeni a "komolyabb" fotózást, vagy ez nagyon alap?

    Ami még fontos, gyerek születik, tehát csak olyan gép jöhet szóba, amit az asszony is felkap, gombot lenyom, és kész a kép. Vagyis az is kellene, hogy jpg is jó legyen, ne csak raw+utómunka kombóval lehessen jó képeket csinálni.

    Mindezeket figyelembe véve jó választás a d3100, vagy maradjak a DMC-G2-nél (már ha nikonos dslr topicban lehet ilyen szörnyűséget kérdezni)?

    "Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

Aktív témák