Aktív témák

  • Freddy76

    addikt

    Köszönöm, köszönöm, köszönöm. Amint a másik topikban írtam, a "rendes" munkám mellett sokat dolgozom lakodalmakban ceremóniamesterként, és mindig figyelem a fotósokat (sőt, az ifjú párokat mindig győzködöm, hogy jó fotóst keressenek). Számos igen jó fotóssal dolgoztam együtt. Mindig lenyűgözött az az élesség, az a képminőség, amit ezek a fotósok ezekkel a gépekkel tudnak. Persze a d3100 sehol sincs ehhez képest (sok fotós több millió forintot cipel a vállán), és én sem vagyok sehol ezekhez a fotósokhoz képest, de mégis...

    Már hosszú ideje "kitörtem" a digitális fotózás mennyiségi csapdájából. Nem ész nélkül kattintgatunk, még egy élménydús nyaralásról sem jön haza 300-nál több kép, és a képeket aszerint csináljuk, hogy milyen lesz albumban. Mindig előhívunk ugyanis 20-50 képet, ami hagyományos albumba kerül.

    Szeretnék egyszer igazán jó képeket, és lehet, hogy majd el fogok kezdeni utómunkázni az albumba kerülő képeken. Emellett a sok fotós ismerőstől tudok olcsón használt cuccokat venni.

    Ugyanakkor a Pana meg... olyan kompakt, na. Kicsi, olcsó, egyszerű. És azért képminőségben az is messze veri a kompaktokat.

    Ja, a fotós ismerősüket azért nem kérem meg, mert ami nem dslr, az nem létezik számukra, emellett az egyik felük csak Canon, a másik csak Nikon. Ami nem dslr és ezen két márka, az nem létezik, és sértő már csak zavarni is őket ilyesmivel.

    "Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

Aktív témák