Aktív témák

  • Freddy76

    addikt

    válasz Horbal #22553 üzenetére

    Jajjjjj, de igazad van... Én a Kislányom születése előtt két dolgot tudtam:
    - Nem akarok 10.000 vörösszemes, torzult, zajos, mosódott képet havonta, mint amit mindenki a környezetemben készít a gyermekéről;
    - Azt szeretném, hogy legyen a Gyermekről 10 igazán jó képem, ami nálam van papíron, és amit, ha előveszek, akkorát üt, mint anyáink idején a "mosolyalbum", a tíz fekete-fehér képet tartalmazó kihajtható album.
    Így olvastam sokat (rengeteg PH fórumot is), kérdeztem, majd vettem egy d3100-at, mert ez elég, mert nem kell HDR, mert nem kell több; és vettem egy fix 50 mm 1.8-at. És elértem a célom, készítettem pár ezer képet, és van 10 igazán jó képem, amire büszke vagyok, és ami többet mond két terrabájtnyi kompakt-végterméknél.

    A másik oldal: ügyvéd vagyok, viszonylag jó körülmények között, vehettem volna drágább gépet is (bár inkább másra gyűjtök). Ellenben egy kolléga, aki most váltott kompaktról, most vett egy Canon EOS 5D Mark II gépet (kb. 500k csak a váz). Nem értettem, de rájöttem: egy vitorlásversenyen minden második ügyvéden/üzletemberen ez a gép lógott. És ott kattintgatták a csúcsvázat auto módban.

    Okés, hogy megtehetik, okés, hogy ettől jobban érzik magukat, de azért forrt a fejem, és majdnem megkérdeztem, hogy mi a f.szt csinálsz ember, ez pont olyan, mintha egy forma egyes autóval mennél melóba a nagykörúton. Látszik, hogy van lóvéd, de aki ért hozzá, csak azt látja, hogy hülye vagy.

    És a szépség: most egy kolléga eladná a Canon EOS 5D Mark II gépét, 3-4000 expóval, 300k-ért. A legjobb vétel lenne. De nincs értelme.

    Bocs, hogy Canonos példát használtam, de most valamiért ez a gép nagyob divatcucc lett.

    [ Szerkesztve ]

    "Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

Aktív témák