Új hozzászólás Aktív témák

  • xXxian

    senior tag

    válasz Alcsi69 #12494 üzenetére

    Ha épületeket fotózol, vagy portrézol valószínűleg nem hátráltatna.

    De sport / gyerek / temészet (pl. madarak) esetében gáz. Meg úgy alapvetően is gáz, hogy valaki a 21. században egyáltalán olyan objektíveket árul, amit egy vázba épített fókuszmotor tekerget tetű lassan, cserébe iszonyat hangosan.

    Ha már Pentax (tényleg szuperek a vázak!) én azt mondom mindenképp valami belső élességállítású obkejtívvel vedd. Pl egy ilyennel. S átfogásod is lesz.

    Említetted a D7100-at, az a gép is hibátlan. Időjárásálló, no AA filter, kéttárcsa, 2 SD slot, satöbbi. Mindent tud, de tényleg, én imádtam. És rengeteg az AF-S objektív, villámgyors, hangtalan AF-al. (Ha videózni is akasz felejtsd el.)

    MILC rendszerek:

    Az A6000 Sony is kitűnő gép, minden tekintetben, fényképre, videóra is. Talán már az A6300 ára is elfogadható, ez már időjárásálló azt hiszem. Itt talán annyi gond lehet, hogy a cég a jelek szerint inkább a FF volanlra feküdt rá, nem tudom milyen jövője van a Sony APS-C rendszerének.

    Fuji obketívekben nem talász gyengét, talán átlagosat sem - ez látszik is az árcédulán, itt ez a hátrány. Meg a videós képesség egyes vázaknál.

    S itt az Olympus / Panasonic m4/3 rendszere, itt úgy vázakban mint objektívekben nagyon nagy a választék. Panasonic gépek általában videós képességekben is jeleskednek, sőt van pár speciális, kifejezetten videózásra tervezett típus. Az újabb vázakban már öttengelyes stabilizátor is van, vannak víz / porálló vázak (pl. G80) és objektÍvek is, ha pl. sokat túrázol. Ha a választék és az ár szempont, én itt kersesnék valamit.

    Minden MICL rendszer előnye, hogy a kijelzőn (hátsó LCD és / vagy EVF) már a kész képet látod, a DSLR-el ellentétben. Videós képességekben a a MICL jellemzően jóval erősebb a tükrös gépeknél. Méretet és tömeget tekintve szintén MILC a nyerő. Sosem fogsz FF / BF problámával szembesülni, sok tükrösnél ez komoly gond sok esetben.

    Sony, Fuji, Olympus és Panasonic a MILC rendszerek mellett tette le a voksát, itt már nem fog visszatérni a tükör, hiszen teljességgel felesleges. Sony a FF rendszert támogatja jobban a jelek szerint, s nemrég, sokak várakozásának megfelelően, ill. sokak döbbenetére a Panasonic is megjelent a piacon egy FF MILC géppel, az APS-C méret átugrásával:

    link

    Sőt, nemrég a Nikon és a Canon is kadott 2-2 MILC gépet:

    Nikon

    Canon

    Ez a jövő.

    [ Szerkesztve ]

    Eladó ASUS RT-N53 Router (9k)

Új hozzászólás Aktív témák