Új hozzászólás Aktív témák

  • petipetya

    nagyúr

    Xiaomi Mijia Electric Shaver

    A napokban landolt nálam a Kinából rendelt borotvám, amely az évek óta használt Philips PT727-et váltotta le. Ebben a cikkben elég hangzatos jellemzés olvasható róla, mint például "a Mijia Rotary elektromos borotvát a Xiaomi, a Remington céggel társulva (anyavállalat – Spectrum Brands) közösen fejlesztette", illetve "a Mijia elektromos borotva mindhárom feje dupla kör alakú késsel és dupla pengével rendelkezik, melyet Japánból (JFE) és Svédországból (SANDVIK) importált, kiváló minőségű acélból készítenek", vagy hogy a "meghajtásért felelős villanymotort a japán MABUCHI MOTOR szállította. Két fokozat áll rendelkezésre a különböző igényekhez igazodva". Ilyen felvezetés mellett, és a hivatalos youtube beharangozó után joggal lehetünk kíváncsiak arra, hogyan teljesít a mindennapokban.

    A töltőhöz nincs külön fej, ám egy otthoni 5V/1A USB-s töltőfej tökéletes hozzá. Funkciók:
    - alap és gyors borotválkozás, melyek között a power gomb hosszan nyomásával lehet váltani
    - biztonsági mód, amely során szándékosan sem lehet bekapcsolni, hogy táskába téve utazás közben ne kezdjen el rezegni/működni (aktiválás a power gomb bal oldalának hosszan nyomásával)
    - tisztító (cleaning) mód: ha a borotva (körülbelül 5 használat után) koszosnak érzi majd magát, akkor világítani fog a vízcsepp alakú led, melynek okán szükséges lesz folyó vízzel is leöblíteni (a hagyományos szájjal kifújom a borostát belőle az erkélyen módszer mellett)
    - Vízálló, vízzel tisztítható a levehető fej
    - töltöttségi led: töltés közben pulzál, teli aksi esetén bekapcsolva világot, és gondolom alacsony aksinál is jelez majd valahogyan

    Tartozékok:
    - borotva
    - tisztító kefe
    - töltő dokk, amelyre állítva lehet tárolni, ennek kábele 80 cm hosszú
    - kínai nyelvű manual

    Lássuk a medvét!

    Xiaomi Mijia electric shaver vs. Philips pt-727

    A Xiaomi első használatra alaposabban vág, illetve sokkalta hajlékonyabb és jobban követi az arc vonalát. Emellett kevésbé irritálja a bőrt az érzékenyebb helyeken, például a bajusznál vagy az ádámcsutkánál. Persze még új és éles, ám ennek ellenére érezhetően és láthatóan alaposabban tisztit. A vékonyabb henger alakú borotvatest fogása kényelmesebb, mint a vaskosabb Philips-é. Súlyra nem érzek különbséget.

    A Xiaomin a normál és gyors fokozat között csak időbeli különbséget tapasztaltam. Mivel reggel nem szeretek ezzel tökölni, így a gyors fokozaton használom (és szárazon, ahogy a Philips-et is).

    A Xiaomi egy fokkal halkabb a Philips-nél.

    A töltési idő egyértelműen a Xiaominak kedvez, hiszen 1-2 óra alatt megvan a Philips 8 órájával szemben. A töltés és a tárolás szintén a Xiaominak kedvez, hiszen ezt függőlegesen állítva lehet a polcra vagy éppen a dokkolóra helyezni, míg a Philips-et csak úgy letettem valahová. Apropó töltés, a Xiaomi az USB kábelnek köszönhetően bármelyik otthoni töltőfejjel használható, feltéve ha az megvan minimum 5V/1A (a telóm töltője 5V/2A, tehát tökéletes a kompatibilitás).

    Időközben a cleaning (tisztítás) funkciót is "kiolvastam" a kínai nyelvű manualból: ha a borotva (körülbelül 5 használat után) koszosnak érzi majd magát, akkor világítani fog a vízcsepp alakú led, melynek okán szükséges lesz folyó vízzel is leöblíteni (a hagyományos szájjal kifújom a borostát belőle az erkélyen módszer mellett).

    Vastag/sűrű szakállú/szőrű embernek pont annyira (nem) válhat be, mint bármely másik elektromos borotva a piacon. Nekem nem sűrű, általában 2 naponta borotválkozom, ám hosszú hétvégék alatt ennél több nap is eltelik köztük.

    Egyébként tavaly kipróbáltam egy hasonló ligában játszó Braun series 3-at is, amely mindkettőhöz képest hangos, és szinte sehol sem tudta maradéktalanul eltávolítani a borostát.

    Itt egy gyakorlati videó a főbb funkciók bemutatásáról (nem az enyém). Mivel jómagam a tomtop oldaláról rendeltem, így a bemutató címében is azt linkeltem, hiszen gyakorlati tapasztalatom alapján az ott irt paraméterek megfelelnek a valóságnak.

    Hosszútávon csak a Philips-el van tapasztalatom: egy új aksi és/vagy körkéses fej már nem érné meg a ráfordított összeget. Az majd kiderül, hogy a Xiaomi esetén lesz-e tartozék, vagy az új modellt kell majd megvásárolni. Összességében elégedett vagyok a Xiaomi-val, mert ilyen áron ez egy ajándék volt.

    "nincs rá lezsóidő"

Új hozzászólás Aktív témák