Új hozzászólás Aktív témák

  • .LnB

    titán

    LOGOUT blog

    Elmélkedjünk már el egy kicsit közösen, erről a jelenlegi szórakoztatóipari helyzeten, és persze leginkább a minket érintő gaming vonalon. Érdekelne a véleményetek, mert ami kommenteket most olvasok mindenhol, ezzel a TLoU2-vel halasztással kapcsolatosan, az eléggé meglepett. Mindenki tiszta hiszti. És ha minimálisan meg is értem, azért furcsállom.

    Leírnám először azt, hogy én ezzel az évvel már nem is számolok. Se PS5, se Cyberpunk 2077, se semmi. Elsősorban azért, mert szinte leállt a világ. Fejlesztések, gyártás, minden. De úgy gondolom, hogy kiadni se szerencsés mostanában semmit. Sőt, mélyebb személyes vonatkozásban, kiadni se szeretnék semmire (pénzt).
    Addig rendben van, hogy most mindenki otthon van és játszik. Minden játék rekordokat dönt, leginkább a steam statisztikái alapján követhető szemmel ez a folyamat. Ugyanakkor nem feltétlenül új játékok vásárlásáról van szó. Hanem a már meglévőkkel játszanak az emberek. A személyes vonatkoztatású dolog nálam az, hogy úgy gondolom, jobb most egy kicsit meghúzni a nadrágszíjat. Tök szépen látható, ahogy a szemünk előtt áll le a világ. És teljesen egyértelmű, hogy ebből akkora válság lesz, amekkorát mi még nem láttunk. Nem állítom azt, hogy nyugatot is olyan mértékben fogja érinteni ez, mint mondjuk minket, az átlag magyart. De nem biztos ám, hogy az új játék eladások "szárnyalni" fognak, és most még szerintem finoman fogalmaztam. És a keresőképes rétegnek szerintem nem feltétlenül egy TLoU2 megvásárlása lesz az elsődleges célja.
    Itt van ez a tavaszi PS Store vásár. Bevallom őszintén, hogy ha nagyon akarnék, tudnék én is venni ezt/azt. Semmi must have dolog. De valahogy bennem bennem van az a kérdés, hogy nem hülyeség e most ilyesmire költeni?! Kicsit tartok azért attól ami majd következni fog. Aztán ha eljön az, hogy ha akarnám se tudnám megvenni?
    Úgy gondolom, hogy idén nem fog megjelenni semmi nagy cím már. És nem csak a fizikai kiadások gyártásának akadozása miatt. Hanem mert nem lesz felvélőpiac. Vagyis közel sem akkora, mint optimális esetben. Így például egy CDPR-től is simán el fogom tudni fogadni, ha késleltetik a CP2077 megjelenését, akár jövő tavaszig. Azt gondolom mindenki látja, hogy nem csak játékok nem készülnek, de sorozatok se filmek nem forognak (leálltak a forgatások). Sőt a szórakoztatóipar alá tartozó sportok, ligák is állnak. Ezzel együtt várható, és szerintem teljesen elfogadható, ha a játék ipar is leáll. Igazából szerintem már le is állt.

    Viszont ez szerintem nem akkora gond amekkora hiszti és pánik kezd kialakulni körülötte. Mint ha ne lenne így is mivel játszani. Itt rengetegen elkezdik majd a backlog-jukat szépen "felélni". Soknak pedig ott az állandó multiplayer. Sokan pedig elkezdhetnek újrajátszani játékokat. Például az én fejemben is ott van jó pár cím, amik olyanok, hogy már akkor gondoltam rá, hogy ezt újra lehetne játszani, amikor elsőre játszottam vele. Hát most itt az alkalom. Red Dead Redemption 2, Death Stranding, Uncharted 4.. vagy számomra a nagy aduász, ha már minden kötél szakad, a Persona 5 R. :)
    Én úgy érzem, hogy van ennél sokkal nagyobb baj, vagy lehet nagyobb baj. Mint hogy azon mérgelődjek, hogy idén nem lesz új játék és új konzol. Úgy gondolom jobb is lesz ha ezeket egy nyugodtabb világba kapom meg mint most. Mostanában az ember feje tele van gondolatokkal, némi parával. Csillapodjon le ez az egész, és akkor majd mehet minden újra, a régi kerékvágásba.

    Ti hogy élitek meg ezt az egészet? (<- fú de gyűlölöm amikor a cikkek végén ilyen kérdés van a közönség felé..)

    [ Szerkesztve ]

    „A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”

Új hozzászólás Aktív témák