Új hozzászólás Aktív témák

  • marilllyo

    veterán

    Ace Combat 7 Skies Unknown

    Gondoltam írok róla egy kis szösszenetet ide, hátha kedvet kap hozzá valaki. (.LnB style :D )

    Ez a repülős cucc egy olyan genre, amit echte konzolra szántak. És mennyi ilyen van még... aztán szépen leáldozott ezeknek. Gondoljatok bele. Nincs egy tisztességes árkád autós játék se... legalábbis nálunk. Na szóval ez meg egy amolyan repülős Need For Speed. Semmi köze a szimulátorokhoz. Totál agykikapcsos lődözés az egész.

    Mivel magam is sokáig a sármelléki repülőtéren dolgoztam volt alkalmam megszeretni ezeket a gépmadarakat. Imádom a haditechnikát és főleg a repcsiket. Anno PS3 időben szerettem meg az ilyen jellegű játékokat...mert, hogy ott voltak... és jók voltak. Eleve itt volt ez az Ace Combat széria, meg ugye az általam többször emlegetett HawX az Ubisoft-tól.

    Kampány: Akarva-akaratlanul vagy 6x vittem végig. Na persze ez nem olyan, mint egy Days Gone végigjátszás. Eleve az egész lezavarható 3,5 óra alatt. Különböző térképen különböző célpontokat kell megsemmisíteni. Na meg persze minden Ace Combat játékban van egy "kanyon-run". 20 küldetésből áll + 3 dlc-s + 3 Vr. Van hozzászőve egy sztori... ami igazából abból áll, hogy hiperszuper-epic párbeszédek folynak, miközben te lődözöd a rakátékat világnak bele. Pont lehet is rá figyelni.... (nem). Meg egyébként is az egész egy tipikusan japán cucc. Ez hála az égnek a játékmenetben nem érződik. Két fiktív nagyhatalom esik egymásnak... aztán a végén nagyjából egymás mellé álltok egy harmadik közös ellenséggel szemben. Ilyen még sosem volt. (De).

    Grafika: Hát.... U4 pörög alatta, az összes hibájával. Ennél ez a játék lehetne százszor szebb is. Maga a gépek kidolgozása teljesen oké, de se 4k, se hdr, se 60 fps. Nekem az előző generációs részek sokkal szebbnek tűntek akkoriban. Nem vesz le a játékélményből, de sokat adhatott volna, ha egy kicsit jobban ráfekszenek erre... nem mellesleg ez az egyetlen képviselője a sorozatnak a PS4 érában... meg úgy egyébként is az egyetlen ilyen játék jelen generációban. Szóval erre egy erős közepest tudok adni.

    Zene: Fantasztikus. Ez a játék legerősebb pontja. Nagyon epic muzsikákat sikerült alájátszani a küldiknek. A játék menüjében elérhető egy zenelejátszó funkció és ott külön meghallgathatóak a számok. (Ennek mondjuk semmi értelmét nem látom)...

    Repcsik: A játék alfája és omegája... a repülhető gépek számát én lényegesen kevesebbnek éreztem, mint pl. az Assault Horizon epizódban. Ott még helikopterrel is lehetett menni. Mint az NFS részekben...itt is megvannak a játékosok által ismert "sláger repcsik". Mig 29, F-14, F-22 stb. Vicces egyébként egy fiktív jövőben játszódó csatába F-22-esek ellen, meg jövőbeli szuperdrónok ellen egy 1986-ban bemutatott szovjet Mig 29-el indulni, melyeket még mi magyarok is (a magunk ostoba magyar mivolta miatt) nyugdíjaztunk...pedig nem semmi gépparkunk volt. De hát nekünk a svédek Gripen-je jobban kellett... :/
    A lényeg, hogy ha valaki Maverick-esdit akar játszani ....tud. :)

    Multi: Hát nálam a legnagyobb "csalódás" itt ért. Miután keresztül-kasul átvittem a kampányt minden nehézségen, S-rangozva stb... Gondoltam...most jött el az én időm... szétdikházok mindenkit multiban. Na persze... csak hát ugye ez japán játék és ezt igazán azok játsszák.. Tök jó kis mókának tűnt, hogy majd epikus repülőcsatákat vívok más játékosok ellen. Hát nem tettem. A trófeák kértek tőlem 50-50 játszmát a két játékmódba... Gondoltam mire végigérek rajta majd jól megszeretem. Nem... ezek ahelyett, hogy a párnájukat vennék feleségül itt pörögtek-forogtak nekem. Az elején próbáltam minden addig megszerzett skillemet bevetni és követni, befogni, lőni... semmi esélyem nem volt. Ezután jött a "B" terv. Össze-vissza forogtam és lőttem bele a rakétákat a világba aztán, aki belefut...az így járt. A poén, hogy ezzel a módszerrel 10-ből 7x dobogón végeztem... és nem egyszer voltam a tetején. :/ Kár érte.

    A VR-t még nem volt alkalmam kipróbálni. Sajnos, a helység és az elrendezés egyelőre alkalmatlan a VR szett felállítására. :/ Pedig kíváncsi lettem volna rá.

    Trófeák terén inkább hosszú, mint nehéz. Mire az ember odáig eljut, hogy nekifeszüljön az Ace nehézség S rangozásához, már bőven a kezében a játék és kívülről fújja a feladatokat. Szóval engem nem ijesztettek meg vele. Viszont kér 40.000.000 kreditet meg 76.500 repült kilométert, amitől sírsz.... A DLC-knek hála a kredit nem vészes...de az, hogy kerüld meg másfélszer a földet... az necces. Azért ennyi a kilométer mert a 765 betűk japánul a "namco"-hoz hasonló szavat adnak ki... Nagyon örültem ennek a kis easter egg-nek. (nem). :D Aki nekifeszülne, annak a DLC-k megvásárlása nem opció. ;) 3 küldi + 3 repcsi, amik bizonyos küldetéseknél kifejezetten jobbak, mint az alap géppark bármelyik típusa.

    Miért ajánlom? Igazából tökéletes agykikapcsolódás... ezt az arcade jellegű (választható arcade és expert) irányítást nem lehet nem szeretni....kézre áll.. És a legfontosabb. Gyerekeknek is simán a kezébe adható. Easy nehézségen nem sokkal kell hozzá nagyobb "tehetség" , mint egy Lego játékhoz. Meg hát a mai gyerekek már nem olyan botkezűek, mint mi voltunk anno. :DDD

    Nem bántam meg egyáltalán (deluxe edition 10k). Ha csak kampányra menne valaki, annak inkább egy lemezes veszem-adom kört javasolnék.

    PSN: Rio__HUN | Tumblr: rio-hun.tumblr.com

Új hozzászólás Aktív témák