Új hozzászólás Aktív témák

  • mrterminator

    aktív tag

    válasz tepenzed #55985 üzenetére

    Elméleted szimplán ott bulik, hogy aki vesz 400K-ért gépet az nem fogja eladnia PS4-et és azzal kipótolni, mert nincs szüksége rá. Akiknek 400K gépük van azoknak a 90%-ban nemhogy nincs konzoljuk, hanem ellenkezője, mindkét konzolból tartanak 1-1, hogy az exluzívokat letolják.
    Aki pedig a konzolját adja el, az 99% anyagi okok miatt, nem pedig mert gyenge, arra ott a 400k PC-je.

    Meg ez mi, hogy nem azt a teljesítményt hozza amit elvártunk tőle? Én ellenkezőjén vagyok, iszonyat durva technika újítások és teljesítmény van benne, az más kérdés hogy eddig kihasználták-e? Az exluzivokban kapargatták a felszínt. Csak érdemes belegondolni abba, hogy a grafikus motorok 99% a most a játékokban, az alapjuk az előző generációk közepe fele születek meg. (vagy még régebben) Még az UC4-nek is az UC3 alapjára építkezik, mert így tud megjelenni jövőre (talán a Last of Us 2 alatt lesz teljesen új motor és az UC5-lesz új motorral és kiforrottan 2020-ban). A valóban erre genre írt játékok jövőre fognak kijönni két exluzive játék képében , ez (a) The Tomorrow Children és a Dreams. Mire a többi nagyobb cég is elkezd AAA játékokat új grafmotorral írni (csak halkan megjegyezem hogy, ez több idő és pénz, így próbálják szándékosan húzni az időt a nagyobb kiadók) az legalább 2 év és azok is csak az első hullámai lesznek a totál új grafmotoroknak. Megint kb 2év mire egy teljesen kiforrott játékokat kapunk. Ítt jön képbe az exluzív játékok lényege, mert mire a multiplatform játékok is átveszik lesz vagy 2-3 év még.
    És hogy ez miért van?
    Nagyon egyszerű: költséghatékonyság a játék készítők/kiadók részéről. Nem fogják kidobni az eddig használt grafmotorokat és fejleszteni drágán újat, amíg a régit is veszik és kipréselhető belőle az utolsó morzsa is. A máik, hogy így lehet évente ontani a játékokat. Aztán a kiadók szépen halkan/mondogatják, hogy nem Ők a kapzsik és a bénák, hanem a konzol lett túl gyenge. Később mikor jönnek a tényleges ezen generációs címek tőlük majd valahogy mégiscsak elég erős lesz a konzol hirtelen :D Nem tudom de a játékosok mindet elhisznek ami le van írva valahová, főleg a kiadók fogadkozásait és magyarázkodásaikat. Akkor lesznek ténylegesen nagy kiadóktól kurrenges játékok, ha már végképp nem lehet eladni az előző genes fosokat, amíg pénz jön addig így marad. Nem véletlen, hogy a fent említett két játék is kisebb csapatok művei és nem hardcore AAA játék még.

Új hozzászólás Aktív témák