Új hozzászólás Aktív témák

  • Wlac

    Ármester

    Na, Shadow of Mordor végignyomva, ha rászánom magam arra, hogy megszerezzem a 25-ös rúnát is, akkor megvan a platina (ez még csak az alapjáték, a két DLC ezután jön). Összességében nem rossz játék, de én valahogy többet vártam. Mindenki az Assassin's Creedhez és az Arkham játékokhoz hasonlítja, és bár értem, hogy miért, de azokban milliószor több tartalom van, és ez nagyon sokat számít egy sandbox játéknál.

    A fő problémám a SoM-mal az, hogy monoton. A sztori viszonylag rendben van, bár szerintem nem fejtették ki eléggé a dolgokat, és valahogy az az érzésem, mintha egy filmhez készült játékot játszanék, és random bevágnának a filmből jeleneteket. Fel-fel tűnnek szereplők, de senki sem maradandóan, alig kapnak egy-két jelenetet. Talion időnként mondja, hogy gyászol, de amúgy ez nem érződik. A királynő, a lánya, a vadász... mind olyan karakter, akiket másfél órája láttam, de a nevüket már nem tudom. Ez sokat elárul a maradandóságukról.
    A kiszabadító hadműveletek, a gyűjtögetés, ezek mind annyira unalmasak, hogy eret akartam vágni, mialatt csináltam őket.

    A játék alapkoncepciója érdekes, a megvalósítás már közepes. Az első pár órában még érdekes az, hogy a finishing move-oknál belassul a kép, valamint az orkok, ha meglátnak, nyomnak valamilyen szöveget, azonban ez később inkább zavaró lesz. Nem egyszer anyáztam, amikor egy nagy tömegharcban alig volt már életem, és ugyan az ork fejes is már percek óta próbált megölni, de csak akkor csaptuk össze a kardunkat. Jött az animáció, ami teljesen kizökkentett a harcból, és mire visszakaptam az irányítást, már záporoztak is az ütések.
    A harcrendszer elég fasza, de pár finomítást azért elbírt még volna.

    A hierarchia rendszer jó, bár nem értem, hogy miért van mindenki oda Talion újraéledésétől, amikor az orkok is ugyanezt csinálják. Maggot-Nest, The Cook, ezeket mind megöltem többször is, mégis újra meg újra feltűntek. Kard át az agyon? Simán túlélték, de persze beszóltak később, hogy miattam sebesek. Aha...

    A manipulálás jó, de nem használták ki szerintem eléggé. Alapból a játék 90%-ánál kapjuk meg, pedig az előtte lévő 15 órában is jó hasznát vettem volna, és hát mégiscsak azzal reklámozták a játékot.

    Mindent összevetve nagyon érződik rajta, hogy még az előző generáció szellemében készült, de nem volt rossz csak valahogyan nem elég. Ettől függetlenül várom a folytatást, ha lesz, de azért nem remegve.

    “The wha-"

Új hozzászólás Aktív témák