Új hozzászólás Aktív témák

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz szasanyi #74991 üzenetére

    "Nekem az volt a gondom a PS3-mal, hogy HDMI-n keresztül csak PCM jelet küldött hiába állítottam át Bitstream-ra."

    Mert túl régi PS3-ad volt. Az én régi 40 GB-os FAT-em ugyanígy viselkedett, az új Slim-em meg lazán kiadja a DTS-HD Master-t az erősítő (Cambridge Audio Azur 651R) HUD-ja szerint is. Ugyanezt teszi a PS4 is. Csak a későbbi PS3-ak kapták meg az erre dedikált chip-et, a korábbi modellek PCM-ként adták ki magukból a HD-hangot, nem is akarom tudni, hogy milyen algoritmussal visszafejtve.

    HD-hang csak HDMI-n keresztül mehet, optikai azt nem tudja kiadni, sávszélesség korlát okán és egyéb okokból kifolyólag sem. Ellenben nagyon megéri rászánni a pénzt egy normális, HD-hangokat is kezelő AVR-re és a hozzá passzoló hangsugárzókra, mert nem kicsit dobnak az élményen. Mondjuk hozzáteszem, hogy BD-lejátszásra se PS3-at/PS4-et illik használni.

    Zene tekintetében pedig visszatértem a vinyl-hez. Na, annak a hangzását/hangképét/hangulatát se tudja mai napig se überelni semmi! Ráadásul a zeneipar is újra felfedezte magának: csomó előadó automatikusan adja ki az új lemezét e formátumban és a régi klasszikusok is szép sorban jelennek meg half-speed master módon újrarögzítve, brutális dinamikatartománnyal, ahogy rég volt szokás.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

Új hozzászólás Aktív témák